eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Tordai Bence és Szijjártó Péter kezet fog
Nyitókép: Forrás: Facebook (Tordai Bence)

Egymás tenyerébe csapott Tordai Bence és Szijjártó Péter

Ritkán látható pillanatot osztott meg a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebookon.

A II. kerületi Lipótmező egészségügyi dolgozói és hozzátartozóik ügyében fordult a Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez.

Az ellenzéki politikus azt írja Facebook-posztjában, hogy „a közel 30 család lakhatásának biztosítása érdekében találkozót kezdeményeztem a tulajdonosi jogokat gyakorló Külügyminisztérium vezetőjével, és Szijjártó Péter ígéretet tett arra, hogy nem lakoltatják ki az OPNI területén található szolgálati lakásokból az ott élőket. A családok maradhatnak a házakban, vagy új, magasabb minőségű ingatlanokat építenek számukra az OPNI-területen belül. A külügyminiszter azt is kifejezte, hogy a II. kerületi önkormányzattal partnerként fognak együttműködni az ügyben, és a szolgálati lakások kezelését – Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésének megfelelően – átveheti a helyhatóság.”

Az ügy hátteréről kiderül a bejegyzésben, hogy

az OPNI helyben szolgálati lakást kapó egykori dolgozóinak lakhatása azért került veszélybe, mert a területen bentlakásos középiskolát alakítana ki a kormány.

Decemberben kaptak felszólítást az ott lakók, hogy hagyják el az otthonukat.

„Ekkor lépett akcióba Orosvári Zsolt Kezdjetek el élni, akit az Ágyat az anyukáknak! és a Klímát a kórházakba! akciók sikere nyomán ismert meg az ország, valamint Szepesházi Péter II. kerületi ügyvéd” – írja Tordai.

Májusban derült ki, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezelésébe került a terület, ezután fordult Szijjártó Péterhez Tordai Bence: „Szerdai minisztériumi egyeztetésünkön végül biztosított arról, hogy senkit nem raknak az utcára, és az önkormányzattal partnerségben biztosítják az érintett családok lakhatását és helyben maradását.”

Ezután született az utóbbi időben ritkának számító pillanatot megörökítő fotó: egy ellenzéki országgyűlési képviselő és egy miniszter kezet szorítva mosolyognak a kamerába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×