eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mirkóczki Ádám polgármester beszédet mond az egri Tetemvár városrészen eltemetett magyarok és törökök emlékhelyének avatásán 2019. december 11-én. Az egri várat 1552. szeptember 9-én vette ostrom alá a török sereg, melyet a Dobó István vezette védősereg sikeresen megvédett az oszmánoktól.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kilépett egy polgármester az ellenzéki frakcióból

Az egri városvezető Mirkóczki Ádám döntését azzal indokolta, hogy az elnökségből való visszahívása után nehezen tartható helyzet állt elő.

Mirkóczki Ádám kilépett az Egységben a Városért Egyesületből (EVE) és a közgyűlési frakcióból is – ezt Eger polgármestere mondta a Magyar Hang megkeresésére. Az ügy előzménye, hogy a helyi ellenzéki politikusokat tömörítő, a 2019-es önkormányzati választáson többséget szerzett – de azt azóta ezt már elveszítő – EVE kizárta az elnökségéből a volt jobbikos polgármestert.

A városvezető döntését azzal indokolta, hogy, hogy az elnökségből való visszahívása után – ami egyébkét már hosszú hetek óta húzódik – nehezen tartható helyzet állt elő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×