eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: BKK

Megjelent egy monstrum a Lánchídnál - fotó

Cölöpözőgép érkezett szerdán, kora hajnalban a Lánchídhoz, hogy a pesti oldalon cölöpöket fúrjon a földbe a rekonstrukciós munkákhoz szükséges egyik toronydarunak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az építkezés kiszolgálására a pesti és a budai oldalon is egy-egy toronydarut használ majd a kivitelező A-Híd Zrt. Az előzetes felmérések alapján ahhoz, hogy a talaj a felújítás idején elbírja a toronydaruk okozta terhelést, előbb cölöpözni kell.

A cölöpözést egy különleges gép végzi, amely - az összeszerelés előtt - több mint 19 méter hosszú, és csak külön engedéllyel, fokozott óvintézkedések mellett juthatott el a Lánchídhoz. A szerkezet csaknem olyan magas, mint egy ötemeletes épület, ezért már az összeszerelése is nagy odafigyelést és szaktudást igényelt - írták.

Közölték, a Lánchíd pesti oldalának északi részére felállított cölöpöző géplánc négy cölöpöt fúr a talajba, 14 méter mélyre. A tervek szerint a cölöpök fúrása - megfelelő időjárási körülmények között - csütörtökig tart, majd a gépet szétszerelik, és - ugyancsak éjszaka - elszállítják.

A pesti oldali toronydaru várhatóan júniusban érkezik a munkaterületre.

A Lánchíd felújításának kivitelezési munkálatai előreláthatólag 2023 augusztusában fejeződnek majd be, és ezután kezdődhet meg a műszaki átadásátvételi eljárás. A cél, hogy a felújított Lánchidat Budapest 150. születésnapjára átadják - olvasható a BKK közleményében.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×