INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

felsőoktatás

egyetem

rektor

koronavírus

itm

A rektorok dönthetnek az oktatás digitális, hibrid vagy személyes formájáról

A rektorok dönthetnek az oktatás digitális, hibrid vagy személyes formájáról

Infostart

Hétfőtől az óvintézkedések maradéktalan betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is szervezhetnek. A rektorok dönthetnek arról, hogy az egyetemek digitális, hibrid vagy hagyományos formában folytatják a félévet.

Egy friss kormányrendelet ismét szélesebb körben teszi lehetővé a személyes jelenléti oktatást és vizsgáztatást a felsőoktatási intézményekben. A rektorok dönthetnek az oktatás digitális, hibrid vagy személyes formájáról, a hallgatók gyakorlati képzésének, jelenlétet igénylő egyéb tudásmérésének módjáról. Az egyetemek vezetői az elmúlt hónapokban csak kezdeményezhették az intézménylátogatási tilalom alóli felmentést az ágazati irányító miniszternél. Hétfőtől saját hatáskörben rendelkezhetnek a szorgalmi időszak utolsó hetében és a vizsgaidőszakban követendő gyakorlatukról.

„Az intézményektől természetesen elvárjuk, hogy hiánytalanul betartsák és betartassák az alapvető védelmi intézkedéseket. A felsőoktatásról szóló törvény szerint a félév öt hónapból, a tanév tíz hónapból áll. A korábban kihirdetett átmeneti szabályozás lehetőséget teremtett a járványhelyzet miatt tavasszal elmaradó fontos gyakorlati elemek pótlására a képzések nyári meghosszabbításával” – hangsúlyozta Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.

Az egyetemi polgárok maguk is hozzájárulhatnak a biztonságos képzéshez, vizsgákhoz, ha felveszik az oltást – áll az ITM közleményében. Az orvos- és egészségtudományi szakokon jelenleg is kimagasló a védettek aránya. A Semmelweis Egyetem munkatársai, védekezésben részt vevő hallgatói közül szinte már mindenki megkapta az oltást, vagy átesett a fertőzésen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018