eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash.com

A rektorok dönthetnek az oktatás digitális, hibrid vagy személyes formájáról

Hétfőtől az óvintézkedések maradéktalan betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is szervezhetnek. A rektorok dönthetnek arról, hogy az egyetemek digitális, hibrid vagy hagyományos formában folytatják a félévet.

Egy friss kormányrendelet ismét szélesebb körben teszi lehetővé a személyes jelenléti oktatást és vizsgáztatást a felsőoktatási intézményekben. A rektorok dönthetnek az oktatás digitális, hibrid vagy személyes formájáról, a hallgatók gyakorlati képzésének, jelenlétet igénylő egyéb tudásmérésének módjáról. Az egyetemek vezetői az elmúlt hónapokban csak kezdeményezhették az intézménylátogatási tilalom alóli felmentést az ágazati irányító miniszternél. Hétfőtől saját hatáskörben rendelkezhetnek a szorgalmi időszak utolsó hetében és a vizsgaidőszakban követendő gyakorlatukról.

„Az intézményektől természetesen elvárjuk, hogy hiánytalanul betartsák és betartassák az alapvető védelmi intézkedéseket. A felsőoktatásról szóló törvény szerint a félév öt hónapból, a tanév tíz hónapból áll. A korábban kihirdetett átmeneti szabályozás lehetőséget teremtett a járványhelyzet miatt tavasszal elmaradó fontos gyakorlati elemek pótlására a képzések nyári meghosszabbításával” – hangsúlyozta Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.

Az egyetemi polgárok maguk is hozzájárulhatnak a biztonságos képzéshez, vizsgákhoz, ha felveszik az oltást – áll az ITM közleményében. Az orvos- és egészségtudományi szakokon jelenleg is kimagasló a védettek aránya. A Semmelweis Egyetem munkatársai, védekezésben részt vevő hallgatói közül szinte már mindenki megkapta az oltást, vagy átesett a fertőzésen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×