eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Két újabb ország nyílt meg a védett magyar turisták előtt

Szijjártó Péter jelentette be a Facebookon, hogy mely két állammal állapodtak meg a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Kölcsönösen elismerik egymás védettségi igazolványait a kétoldalú megállapodásban érintett felek, ráadásul függetlenül arról, hogy kit, milyen vakcinával oltottak be, így tehát lehetővé válik a szabad utazás a védetteknek - számolt be a külgazdasági és külügyminiszter.

Az egyik ország Szlovénia, ott már mától életbe lép a megállapodás, így a magyarok újabb tengerpartra juthatnak el, vagy akár a Bledi-tóhoz, mondta Szijjártó Péter.

A másik ország Bahrein, ahol hétfőfől él a megállapodás. A külügyminiszter kiemelte, Bahrein az első országok egyike volt, amely elkezdte a Sinopharm-vakcinát használni, és sok segítséget, dokumentációt kaptak a magyar hatóságok az itthoni engedélyezéshez. Azt mondta, ha ez nem történt volna meg, akkor kevesebb magyart lehetett volna beoltani.

Szijjártó Péter közölte, a hétvégén is több telefonos tárgyalást fognak folytatni, bízik benne, hogy a jövő hét elején újabb megállapodásokat jelenthet be.

Csütörtökön, elsőként, a Szerbiával és Montenegróval kötött kétoldalú megállapodásokat jelentette be a tárcavezető, aki csütörtökön az atv.hu híradójában elmondta: tárgyalnak többek között Horvátország, Szlovákia és Izrael, valamint több Öbölmenti állam külügyi tárcájával.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×