eur:
396.61
usd:
369.86
bux:
70471.96
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pixabay

Két újabb ország nyílt meg a védett magyar turisták előtt

Szijjártó Péter jelentette be a Facebookon, hogy mely két állammal állapodtak meg a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Kölcsönösen elismerik egymás védettségi igazolványait a kétoldalú megállapodásban érintett felek, ráadásul függetlenül arról, hogy kit, milyen vakcinával oltottak be, így tehát lehetővé válik a szabad utazás a védetteknek - számolt be a külgazdasági és külügyminiszter.

Az egyik ország Szlovénia, ott már mától életbe lép a megállapodás, így a magyarok újabb tengerpartra juthatnak el, vagy akár a Bledi-tóhoz, mondta Szijjártó Péter.

A másik ország Bahrein, ahol hétfőfől él a megállapodás. A külügyminiszter kiemelte, Bahrein az első országok egyike volt, amely elkezdte a Sinopharm-vakcinát használni, és sok segítséget, dokumentációt kaptak a magyar hatóságok az itthoni engedélyezéshez. Azt mondta, ha ez nem történt volna meg, akkor kevesebb magyart lehetett volna beoltani.

Szijjártó Péter közölte, a hétvégén is több telefonos tárgyalást fognak folytatni, bízik benne, hogy a jövő hét elején újabb megállapodásokat jelenthet be.

Csütörtökön, elsőként, a Szerbiával és Montenegróval kötött kétoldalú megállapodásokat jelentette be a tárcavezető, aki csütörtökön az atv.hu híradójában elmondta: tárgyalnak többek között Horvátország, Szlovákia és Izrael, valamint több Öbölmenti állam külügyi tárcájával.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Bedőlt lakossági hitelek Magyarországon: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem

Bedőlt lakossági hitelek Magyarországon: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem

Két évvel ezelőtt, amikor a háború kitört, az infláció meglódult és már a járvány miatt bevezetett moratóriumok nagy része is véget ért, arra számított a magyar bankszakma, hogy hét év után először újra egy jelentős bedőlési hullám veszi kezdetét a lakossági hiteleknél, és 2024-ben fogjuk elérni az új, az előzőnél persze alacsonyabb nemteljesítési csúcsot. Ma 2024-et írunk, de a várt portfólióromlásnak nyoma sincs, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének figyelmeztető jelek, mutatjuk a számokat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×