eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lánchíd villamossal
Nyitókép: Forrás: BKK

Így változik a közösségi közlekedés a Lánchíd lezárása miatt – térkép

A BKK egyeztetést kezdeményez a megváltozott ideiglenes útvonalakról.

Június közepén új szakaszához érkezik a Lánchíd felújítása, ekkortól a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, ezért több járat útvonala is megváltozik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint a megváltozott ideiglenes útvonalakról a társaság egyeztetést kezdeményez.

Mint írták,

  • a Várnegyed a Belvárosból elsősorban a Széll Kálmán tér felől, a gyors és nagy kapacitású, sűrűn közlekedő 2-es metróval, valamint az onnan induló buszokkal érhető el.
  • A Széll Kálmán tértől a 16-os járatcsalád buszai (16-os, 16A, 116-os járatok) változatlan módon kapcsolatot biztosítanak a budai Vár belső része felé, de a 16-os rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér-Várnegyed-Clark Ádám tér-Széll Kálmán tér útvonalon járhat június közepétől.
  • A 16-os busszal a BKK továbbra is biztosítja a Clark Ádám téren a budai fonódó villamoshálózat 19-es és 41-es járatának elérését.
  • A 105-ös busz a felújítás idején Erzsébet hídon át közlekedik majd, a Clark Ádám tér és Széchenyi István tér érintésével.
  • A 178-as busz a pesti oldalon a 105-ös busz vonalához csatlakozik, a Széchenyi István tér és az Andrássy út érintésével a Gyöngyösi utca metrómegálló és a Naphegy tér között jár, segítve ezzel a belváros és Közép-Buda közötti utazásokat.
  • A Krisztinaváros környékétől a Rákóczi út és a Keleti pályaudvar felé indulóknak a BKK az 5-ös járatot ajánlja június közepétől.
  • A budai térség felőli gyors belvárosi eljutás érdekében új gyorsjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig. Az új járat a Hegyalja úton és az Erzsébet hídon, majd a Rákóczi úton át járhat a lezárásokat követően.
  • A BKK közölte, az éjszakai 916-os és 990-es autóbuszok az Erzsébet hídon keresztül közlekednek majd, nem érintik a Deák Ferenc teret és a Széchenyi István teret. A többi éjszakai járatra az átszállási lehetőséget a belvárosban, az Astoria csomópontban változatlan módon biztosítja majd a társaság.

A részletek a BKK oldalán olvashatók, és a javaslatokkal kapcsolatban két hétig várják az észrevételeket a lanchidegyeztetes@bkk.hu e-mail címen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×