INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

terheléspróba

híd

vasút

vitézy dávid

déli összekötő vasúti híd

Állta a sarat? Látványos videón a déli összekötő terheléspróbája

Állta a sarat? Látványos videón a déli összekötő terheléspróbája

Infostart

Két összekapcsolt dízelmozdonyt szabadítottak rá Budapest új hídjára.

A múlt hétfői sikeres statikus próbák után vasárnap két összekapcsolt Szergej dízelmozdony sikerrel teljesítette a különböző, 5 és 80 km/h közötti sebességgel végzett dinamikus próbákat is, így a híd forgalomba helyezésére is sor kerülhetett – közölte Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Az új, a két meglévő mellé épült harmadik vasúti hídon vasárnap 21.30-kor induhlatott meg a forgalom, az első utasokat is szállító menetrend szerinti vonat hétfő reggel 5.27-kor Kőbánya–Kispestről Székesfehérvárra induló G43-as vonat volt a tervek szerint.

Közzétette: Vitézy Dávid2021. április 25., vasárnap

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója bejegyzése szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a kivitelező Duna Aszfalt és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének munkatársai vasárnap egész délelőtt a helyszínen végeztek méréseket.

Az elmúlt héten a kivitelező a vágányt beszabályozta és a felsővezetéket is kiépítette. Közben megkezdődött a középső hídszerkezet bontása, melynek helyére év végéig kerül új híd.

Néhány drónfotót még szeretnék megosztani veletek a tegnapi terheléspróbáról, melynek sikeres lebonyolítása nyomán mától... Közzétette: Vitézy Dávid2021. április 26., hétfő

A Déli Körvasút program az elmúlt évtizedek legnagyobb budapesti vasútfejlesztési beruházása, mely kormányzati beruházásban, európai uniós támogatással, a Budapest Fejlesztési Központ és a NIF együttműködésében valósul meg.

Az új, vasárnap este forgalomba helyezett harmadik vasúti híd után a meglévő két vasúti hídszerkezet cseréje következik, ezt követően pedig Kelenföldtől a Népligetig új vágányok és 3 helyszínen (Nádorkert, Közvágóhíd, Népliget) új vasúti megállók épülnek, hogy jelentősen sűrűbben közlekedhessenek az elővárosi és távolsági vonatok Budapesten át. Ez jobban bekapcsolja a vasutat a főváros és a régió közlekedésébe, továbbá lehetővé teszi a vonatok sűrítését elővárosok felől – teszi hozzá Vitézy Dávid.

1948, az új Összekötő vasúti híd átadása. 73 év után ezt a hídszerkezetet kezdte bontani a kivitelező tegnap, hogy... Közzétette: Vitézy Dávid2021. április 26., hétfő

Nyitókép: Nyitrai Dávid/BFK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018