eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Nyitrai Dávid/BFK

Állta a sarat? Látványos videón a déli összekötő terheléspróbája

Két összekapcsolt dízelmozdonyt szabadítottak rá Budapest új hídjára.

A múlt hétfői sikeres statikus próbák után vasárnap két összekapcsolt Szergej dízelmozdony sikerrel teljesítette a különböző, 5 és 80 km/h közötti sebességgel végzett dinamikus próbákat is, így a híd forgalomba helyezésére is sor kerülhetett – közölte Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Az új, a két meglévő mellé épült harmadik vasúti hídon vasárnap 21.30-kor induhlatott meg a forgalom, az első utasokat is szállító menetrend szerinti vonat hétfő reggel 5.27-kor Kőbánya–Kispestről Székesfehérvárra induló G43-as vonat volt a tervek szerint.

Közzétette: Vitézy Dávid2021. április 25., vasárnap

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója bejegyzése szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a kivitelező Duna Aszfalt és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének munkatársai vasárnap egész délelőtt a helyszínen végeztek méréseket.

Az elmúlt héten a kivitelező a vágányt beszabályozta és a felsővezetéket is kiépítette. Közben megkezdődött a középső hídszerkezet bontása, melynek helyére év végéig kerül új híd.

Néhány drónfotót még szeretnék megosztani veletek a tegnapi terheléspróbáról, melynek sikeres lebonyolítása nyomán mától...

Közzétette: Vitézy Dávid2021. április 26., hétfő

A Déli Körvasút program az elmúlt évtizedek legnagyobb budapesti vasútfejlesztési beruházása, mely kormányzati beruházásban, európai uniós támogatással, a Budapest Fejlesztési Központ és a NIF együttműködésében valósul meg.

Az új, vasárnap este forgalomba helyezett harmadik vasúti híd után a meglévő két vasúti hídszerkezet cseréje következik, ezt követően pedig Kelenföldtől a Népligetig új vágányok és 3 helyszínen (Nádorkert, Közvágóhíd, Népliget) új vasúti megállók épülnek, hogy jelentősen sűrűbben közlekedhessenek az elővárosi és távolsági vonatok Budapesten át. Ez jobban bekapcsolja a vasutat a főváros és a régió közlekedésébe, továbbá lehetővé teszi a vonatok sűrítését elővárosok felől – teszi hozzá Vitézy Dávid.

1948, az új Összekötő vasúti híd átadása. 73 év után ezt a hídszerkezetet kezdte bontani a kivitelező tegnap, hogy...

Közzétette: Vitézy Dávid2021. április 26., hétfő
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×