INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

hal

horgász

somogy megye

ellenőrzés

Testkamerával és éjjellátóval is figyelik a horgászokat

Testkamerával és éjjellátóval is figyelik a horgászokat

Infostart

Új csoport alakult, hogy rendszeresen ellenőrizze a vizeket Somogyban.

Az Infostart is beszámolt arról, hogy óriási pontyok értékesítése miatt két–két évre próbára bocsátott a Veszprémi Járásbíróság egy horgászt és orgazda társát. A férfinak a rendelkezések szerint a halakat méretükből adódóan a kifogás után vissza kellett volna engednie a Balatonba, ő azonban eladta egy halastó tulajdonosának. A 17 és a 28 kg-os pontyokat 345 ezer forintért értékesítették, valós értékük 190 ezerrel több volt.

Szabó János, a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetségének elnöke a Sonline-nak arról beszélt, hogy szükség van a hatékony védelemre, ennek érdekében március második felétől megyei halőrszolgálat működik majd. A csapat rendszeresen folytat majd ellenőrzéseket Somogyban.

A hivatásos halőrökön kívül a somogyi egyesületekből szolgálatra jelentkezők párban látják el a feladatot. Nem a nap 24 órájában dolgoznak, inkább a megelőzésre helyezik hangsúlyt. Megfelelő felszereléssel kívánják ellátni a csapatot,

a halőri autón és ruházaton kívül pályázati forrásból távcsövet, éjjellátót és testkamerát is vásárolni kívánnak.

„A somogyi horgászvizeken gyakran okoz gondot, hogy a horgászok nem írják be a kifogott halat. Máskor az jelent problémát, hogy több bottal horgásznak vagy nem vezetik megfelelően a fogási naplót. A halőrök közfeladatot ellátó személyek, s azt akarják, hogy mindenhol szabályos körülmények legyenek. Szövetségünknek a rendőrséggel is van kapcsolata, ezt megyei szintre szeretnénk kiterjeszteni” – emelte ki az elnök.

Nyitókép: Forrás: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018