eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőmaszkot viselő utasok szállnak le a metróról a Széll Kálmán téri állomáson 2020. április 27-én. Ettől a naptól csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerdától oltják a metróforgalom-irányítás dolgozóit

Olyan sok a beteg a BKV-nál a forgalomirányításában, hogyha még két ember kieseik lehet, hogy korlátozni kell a metróközlekedést a főváros vezetése szerint. A kormányzat, miután ez kiderült, biztosította a fővárost, hogy rendelkezésre bocsátja az oltóanyagot, hogy az ebből a szempontból kritikus területeken dolgozókat minél előbb be tudják oltani, közölte az InfoRádióban a városüzemeltetésért felelős főpolgármester helyettes.

Tüttő Kata elmondása szerint többek között a metróirányítás is egy olyan terület, ahol nincs mód az átcsoportosításra, illetve a pótlásra. Nélkülük azonban nem járhatnak a metrók sem. Tájékoztatása szerint a BKV mintegy tíz nappal korábban jelezte, hogy olyan mértékű ezen a területen a megbetegedés, hogy akár szolgáltatás teljes leállítására lehet szükség hamarosan.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes úgy véli, az igazi gondot az jelenti, hogy bár a főváros minden kritikus infrastruktúra esetében leadta, hogy kiket kellene beoltani, például a BKV a kormány oltási tervében nem minősül annak.

Azt követően, hogy az ügy nagyobb nyilvánosságot nyert, a kormányzat jelezte, a szerdai naptól megindulhat a forgalomirányítók – tehát háromszor negyvenhat ember – beoltása,

tette hozzá Tüttő Kata.

A politikus arra is emlékeztetett, Budapest korábban azt ajánlotta a kormányzatnak, hogy amennyiben biztosítják az oltóanyagot, akkor a főváros gondoskodik a beadásról valamennyi közszolgáltatásban dolgozó számára, ezzel is könnyítve az egészségügy terhein. Meglátása szerint a járványügyi előírások betartása ellenére drámaian romlanak a számok, így nem lenne szabad késlekedni a kritikus közszolgáltatásokat biztosító munkavállalók beoltásláva.

Visszatérve a metróirányításhoz, Tüttő Kata azt is közölte, a BKV jelzése szerint, ha további két ember megbetegszik, akkor már korlátozni kell a szolgáltatás, tehát nagyon is véges a humánerőforrás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×