eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Villamospótló buszok a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, a Budagyöngye megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a 61-es villamos 2017-ben felújított vonalán, a Kelemen László utcai megállónál a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rögvest kezdik a BKV-sok oltását

A Szent Imre Kórházban 138-an kapnak oltást péntekig - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.

A BKV pandémiás terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azokat oltják be, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását. Ebbe a körbe tartoznak - mások mellett - a forgalmi menetirányítók, a járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe - közölték.

A közlemény szerint

"a kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta, mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva."

A fővárosi cégeknél rengeteg olyan munkavállaló van, aki a szakterületén nélkülözhetetlen, így feltétlenül szükséges, hogy minél hamarabb megkapja a koronavírus elleni vakcinát - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége nevében a társelnökök, Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás VI. kerületi polgármester legutóbb az iskolai és óvodai ügyeletben dolgozó pedagógusok mielőbbi beoltása érdekében fordultak a kormányzathoz.

A főpolgármester szerint "a kormánynak ideje lenne tanulnia az utóbbi napok káoszba fulladt intézkedéseiből és érdemben bevonni az önkormányzatokat az oltások megszervezésébe" - írták.

Közölték, a főváros továbbra is készen áll, hogy oltópontok felállításával, az oltások megszervezésével segítse a kormány munkáját. Kollégáik hetek óta különböző intézményeket vizsgálnak, amelyek alkalmasak arra, hogy oltópontot lehessen kialakítani bennük. Ilyen lehet például

  • a Városligeti műjégpálya és
  • a margitszigeti palackozóüzem épülete is

- jelezték.

"A vakcinát adják ide, a többit megoldjuk" - zárta közleményét a Főpolgármesteri Hivatal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×