eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ungár Péter, az LMP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 15-én.
Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Ungár Péter: a Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális

Az LMP-s parlamenti képviselő szerint „amíg a szabad kereskedelmen alapuló világrendszert nem változtatjuk meg, addig nem fogunk tudni a klímaváltozással szemben valódi küzdelmet folytatni”.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádiónak azt mondta a Momentum miniszterelnök-jelölti bejelentéséről, hogy jónak tartja a nyílt versenyt az ellenzéki pártok között.

„Jó, hogy minél többen részt vesznek ebben a nyílt versenyben, hogy majd közösen Orbán Viktor kihívóját a választó polgárokkal együtt meg tudjuk találni. Ugyanakkor mi azt gondoljuk, hogy se Magyarországnak, se a magyar ellenzéknek nem az az érdeke, hogy liberális jelölt álljon Orbán Viktorral szemben, úgy látjuk, zöldpolitika nélkül nem lesz kormányváltás.

A Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális, nem a természetet tartja a legfontosabbnak, hanem a profitot, nem az embereket, hanem a piacot”

– mondta Ungár Péter.

Az LMP képviselője szerint nem elég az, amit Fekete-Győr András mondott, hogy Paks 2-t leállítják, és hogy 2035-től már csak elektromos autót szeretnének üzembe helyeztetni Magyarországon, hiszen a momentumos jelölt azt is kinyilvánította, hogy az atomenergiát elfogadhatónak tartja.

„Mi nem tartjuk elfogadhatónak az atomenergiát – reagált az ellenzéki politikus a momentumos bejelentésre. – Amúgy Szél Bernadett amikor az LMP-ben volt és nem a Momentumban, akkor ő sem tartotta elfogadhatónak az atomenergiát.”

Ungár Péter szerint az elektromos mobilitás fontos eszköz a zöld átállásban, de először strukturális átállásra van szükség: „Amíg azt a gazdasági rendszert nem változtatjuk meg, amelyben egy kétezer kilométerről származó jégsaláta olcsóbb, mint a harminc kilométerre termesztett,

amíg a szabad kereskedelmen alapuló világrendszert nem változtatjuk meg, addig nem fogunk tudni a klímaváltozással szemben valódi küzdelmet folytatni.”

A képviselő az LMP leendő miniszterelnökjelölt-állításával kapcsolatban nem árult el semmit, azt mondta, ez ügyben a párt majd a kellő időben meghozza döntését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×