INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

ovádi péter

állatvédelem

ivartalanítás

civil szervezet

A felelős állattatásról már az óvodai környezetben is beszélni kellene

A felelős állattatásról már az óvodai környezetben is beszélni kellene

Fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a megújuló nemzeti állatvédelmi programba, hangsúlyozta az InfoRádiónak a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa.

Országos állatvédelmi kerekasztal-beszélgetés sorozatot indított a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Székesfehérvár és Zalaegerszeg után Győr a harmadik olyan város, ahol országjárása keretében megbeszélést folytatott a helyi hatóságok, civilszervezetek és önkormányzatok képviselőivel.

Ovádi Péter az InfoRádiónak elmondta, hogy eddig

négy egyetértési pont alakult ki a megbeszéléseken.

Az egyik ilyen az ivartalanítási program fontossága, ennek folytatásáért helyben az önkormányzatoknak, civilszervezeteknek segítséget kell nyújtani.

„Hiszen nagyon fontos, és ezt is valljuk, hogy a meg nem született kóbor állat a legjobb, hiszen, ha nincs nem várt szaporulat, akkor a kóborállat-állomány is csökkenthető. Ezért az ivartalanítási programot szeretnénk kiterjeszteni országos szintre, amiben nagy szerep fog hárulni az önkormányzatokra, valamint a civilszervezetekre is.”

A felelős állattatásról már óvodai, és iskolai környezetben is beszélni kell a gyermekeknek, mert lényeges, hogy helyes képük legyen róla – véli Ovádi Péter, aki hasonlóan fontosnak nevezte továbbá az illegális szaporítók elleni harc kérdését.

A negyedik legfontosabb pillér a területen tapasztalt problémák hatékony megoldásában a civilszervezetek célzott támogatása, amelyben

a személyi jövedelemadó felajánlható 1 százaléka és a lakossági támogatások mellett az állami szerepvállalásnak továbbra is fontos szerepe van.

Ovári Péter szerint a felsoroltak alapján tudják majd létrehozni közösen, egy hamarosan sorra kerülő társadalmi egyeztetést követően, a nemzeti állatvédelmi programot, amiben már olyan konkrét intézkedési tervek fognak szerepelni, amihez a költséget is hozzá fogják rendelni, és így fog a kormány asztalára kerülni.

Simon Róbert Balázs – Győr és térsége országgyűlési képviselője – azt mondta, a megyeszékhelyen és környékén mintegy harminc éve zajlik szervezetten az állatmentés.

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Nemzeti Állatvédelmi Program
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018