INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

civil szervezet

2020.07.01. 08:43

Nagy változás jöhet a Facebooknál

Hirdetői bojkott után lépett a Facebook: megbíztak egy médiakutatásokkal foglalkozó szervezetet annak ellenőrzésével, hogy a platform megfelelően kezeli-e és eltávolítja-e a gyűlöletkeltő tartalmakat. Más téren is változtatnak az álhírek terjedése miatt.
2020.01.14. 17:30

Uniós pert bukhat Magyarország

Egy lépéssel közelebb került a kormány ahhoz, hogy elveszítse az Európai Bizottság által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárás miatt indult pert. A Fidesz közölte: kitart "a külföldről finanszírozott Soros-szervezetek" átláthatóságát célzó törvény mellett.
2019.03.15. 21:50

A civilek ügyében is megszólalt a Velencei Bizottság

- Az Európa Tanács tagállamainak lehetővé kell tenniük, hogy a szövetségek és civil szervezetek függetlenül működhessenek és külföldi finanszírozáshoz férjenek hozzá - jelentette ki az Európa Tanács (ET) égisze alatt működő Velencei Bizottság pénteken.
2018.10.07. 17:28

Mi kell a jó 1 százalékos kampányhoz?

Idén kevesebben ajánlották fel adójuk egy százalékát valamely civilszervezetnek, mégis 1 milliárddal nőtt a felajánlások végső összege.
2018.09.21. 06:00

Idén többet adakoztak a civil szervezetek javára, mint tavaly

Idén 27 ezer civil szervezet kapott 1000 forintnál nagyobb összeget az adóbevallásban felajánlható egy százalékokból - közölte az InfoRádió által megszólaltatott adószakértő. Bajusz Dániel kiemelte: 1 millió 800 ezer ember rendelkezett a civil szervezetek javára, így mintegy 8,3 milliárd forint gyűlt össze a felajánlásokból.
2018.04.04. 13:00

Az 1 százalékok miatt figyelmeztet a NAV

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon - közölte a NAV szerdán
2018.03.17. 12:27

Kormányszóvivő: Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

A kormányszóvivő szerint a The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat. Dénes Balázs pedig "a berlini helytartója" annak a rendszernek, amely azon dolgoznak, hogy magát emberi jogi, illetve civil szervezetnek álcázva a magyar kormány ellen politikai akciókat hajtson végre, és befolyásolja más kormányok döntéseit Magyarországot illetően - mondta Kovács Zoltán szombaton, Budapesten, újságíróknak.
2018.03.10. 19:40

Fontos figyelmeztetés jött, minden adózót érint

A személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról való rendelkezési lehetőség fontosságára hívja fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), ugyanis a múlt évben csökkentek a civil szervezeteknek és az egyházaknak szánt felajánlások.
2017.10.06. 11:14

Civil szervezet kapja idén a Nobel-békedíjat

Az atomfegyverek betiltásáért küzdő nemzetközi civil szervezet, az ICAN kapja idén a Nobel-békedíjat - jelentette be pénteken Oslóban a norvég Nobel-bizottság elnöke, Berit Reiss-Andersen.
2017.08.23. 04:32

Meglepő nevek a kormány szégyenlistáján

Felkerült a külföldről támogatottnak minősülő szervezetek listája az úgynevezett Civil Információs Portálra. Egyelőre összesen 32 szervezet található meg rajta - írta az Index.
2017.08.04. 22:27

Újabb, a migránsoknak segítő civil szervezet mondott igent az olasz kormánynak

A német székhelyű Sea-Eye nem kormányzati szervezet (NGO) is kész aláírni az olasz kormánynak a földközi-tengeri embermentést szabályozó magatartási kódexét - közölte az olasz belügyminisztérium pénteken. Matteo Renzi volt miniszterelnök kijelentette, vasököllel kell fellépni a szavályokat megszegő ngo-kal szemben.
2017.07.19. 18:31

Szokatlan döntés a migráció ügyében

Az osztrák belügyminiszter után tegnap már a német belügyminiszter sem zárta ki, hogy a menekültek támogatására alakult civilszervezetek együttműködnek az embercsempészekkel. Az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei pedig hétfőn, Brüsszelben tartott értekezletükön rendkívül megszigorították az olyan gumicsónakok kivitelét, amelyeket migránsok tengeri szállítására lehet felhasználni. Az intézkedések részét képezik annak az uniós erőfeszítésnek, amely a menekültáradat feltartóztatására irányul.
2017.05.29. 20:17

Civilek lepték el a Kossuth teret

Hősök vétója II. címmel piknik keretében tiltakozott a civil szervezeteket érintő törvény megváltoztatása ellen mintegy ötszáz ember a Civilizáció Csoport szervezésében hétfőn Budapesten, a Parlament előtt, a Kossuth téren.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018