eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A koronavírus (COVID-19) elleni oltóanyagot tartalmazó fiolát tart a kezében egy egészségügyi dolgozó egy prágai kórházban 2020. december 27-én. Ezen a napon kezdődik az Európai Unió (EU) tagállamaiban a lakosság összehangolt beoltása. Az Európai Bizottság december 21-én adott feltételes forgalombahozatali engedélyt a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett vakcina európai alkalmazására.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Egymillió magyar már biztosan akar koronavírus-oltást

Egyre nagyobb az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt, már több mint egymillióan regisztráltak - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán.

Dömötör Csaba videójában elmondta: az interneten 632 ezren regisztráltak, 391 ezren pedig postán küldték vissza a regisztrációs lapot.

Az oltások december 26-án kezdődtek Magyarországon, részletes terv alapján. Jelenleg az egészségügyi és az egészségügyben dolgozókat oltják a kórházi oltópontokon.

Az államtitkár azt is közölte: már tartanak az előkészületek annak érdekében, hogy az idősotthonokban élők is mihamarabb megkapják a védettséget.

Mindenkit arra biztatnak, ha még nem tette meg, regisztráljon az oltásra (például itt) - mondta Dömötör Csaba, hangsúlyozva, a vakcina a leghatékonyabb eszköz a koronavírus ellen.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×