INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

prima primissima

balogh gabriella

pandémia

koronavírus

elismerés

díj

Különleges szervezeteket díjazott a Prima Primissima Alapítvány

A járványhelyzet miatt – rendhagyó módon – tíz társadalmilag kiemelten hasznos, ám a világjárvány miatt hátrányos helyzetbe került szervezet kapta meg idén a Prima Primissima Alapítvány díjait és az egyenként 20 millió forintos jutalmat – közölte az InfoRádióval az alapítvány kuratóriumának tagja.

Különleges időket élünk, így sajnos a klasszikus formában nem kerülhetett sor idén a Prima Primissima Gálára, valamint a Prima és a Primissima díj átadására – fogalmazott az InfoRádiónak Balogh Gabriella. Mindezek miatt a kuratórium úgy döntött, hogy azt a díjalapot, ami az alapítvány rendelkezésére áll, inkább adomány formájában adják át, olyan civilszervezeteket részesítve, amelyek a mostani időszakban különösen fontos tevékenységet látnak el,

gyakorta emberfeletti teljesítményt tesznek az asztalra, azonban mégis kevesebb figyelem irányul rájuk.

Olyan szervezeteket igyekeztek kiválasztani, mintegy kifejezve irányukba a megbecsülést, amelyeknek a munkájára a pandémiás helyzetben sokkalta inkább megnövekedett az igény, elsősorban az egészségügyhöz, az egészséges életvédelemhez, beteg és sérült emberek életminőségének javításához kapcsolódóan – tette hozzá a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

A közel kétszáz jelölés közül 10 szervezetet választottak ki, amelyek egyenként 20 millió forintos támogatásban részesülnek. Az elismerést

  • az Autizmus Alapítvány,
  • az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány,
  • az Együtt az Autistákért Alapítvány,
  • az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége,
  • az Gyermekleukémia Alapítvány,
  • a KézenFogva Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány,
  • a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, valamint
  • a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Alapítvány

nyerte el.

Balogh Gabriella egyetértett, hogy a 20 milliós támogatás mellett az erkölcsi megbecsülés sem elhanyagolható, és

nagyon fontos, hogy az említett szervezetekre kicsit a társadalmi figyelmet is ráirányítsák,

hiszen sokuk sok esetben olyan önkéntes munkát végeznek, ami a legtöbb ember számára láthatatlan, miközben rengeteg ember életminőségének a javulásához járulnak hozzá.

Miután a Prima Primissima Alapítvány klasszikus jelölési folyamata tavasszal még lezajlott, amely során több mint 600 jelölés érkezett be az arra illetékes személyek és szervezetek részről, annak eredményét egy időre „jegelik”, de mindenképpen hasznosítani, illetve érvényesíteni fogják 2021-re. Amikor azonban realitássá vált, hogy nem kerülhet megrendezésre az idei díjátadó gála, újabb jelölési folyamatba kezdtek, kérve kifejezetten a pandémiás helyzetben rászorultsággal bíró alapítványoknak, szervezeteknek a jelölését, amire több mint 200 jelölés érkezett. És ebből választották ki a fentebb ismertetett nyerteseket.

Balogh Gabriella elmondta azt is, hogy idén változott a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának összetétele: Baán László és Dávid Ferenc helyét Kodolányi Gyula író és Freund Tamás agykutató vette át. Vagyis velük egészült ki Kozma Imre atya, Tolnay Tibor és az alapítvány elnöke, Csányi Sándor vezette kuratórium, aminek termesztésen Balogh Gabriella is tagja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Kapcsolódó hang

Tíz szervezetet díjazott idén a Prima Primissima Alapítvány
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018