eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírusteszthez vesznek vért egy nőtől a Pécsi Tudományegyetem egyik mintavételi pontján, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Emmi: az egészségügyi dolgozók jellemzően nem a kórházakban fertőződnek meg

Az erőforrástárca ezt állítja egy televízió megkeresésére küldött válaszközleményében.

Nem volt probléma az egészségügyi dolgozók átirányításából, mindenütt figyelembe vették az intézményi betegszámot és az ehhez szükséges erőforrást - közölte az ATV-vel az Emmi.

A csatorna kérdéseire küldött válaszközleményből az is kiderül, hogy a járvány első hullámából származó tapasztalatokat felhasználják a második hullámban, az eü-dolgozók visszajelzései alapján pedig a covidos munkatársak többsége nem a kórházakban fertőződik meg, hanem családi, baráti körben.

A minisztérium arra is kitért, hogy a műtéti halasztások következtében felszabaduló orvosi kapacitást a koronavírusos betegek mellett tudják bevetni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×