eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-fertőzöttség megállapítására szolgáló szűrések elvégzéséhez kitelepített mobil szűrőállomáson Bátaszéken 2020. május 7-én. A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Koronavírus - Hetven elhunyt egyetlen nap alatt Magyarországon

Már 60 ezer fölött jár az ismert, aktív fertőzöttek száma Magyarországon, a 4417 kórházban ápolt közül 313-an vannak lélegeztetőgépen.

3581 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma (a vasárnapi adat 3878 volt) és elhunyt 70 krónikus beteg - írja a Koronavírus.gov.hu. Vasárnapra virradóra 69 fertőzött hunyt el.

Már 82 780 fő itthon a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 1889, 20 476-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 60 415 fő, ez egyetlen nap alatt több mint 3 ezer fős növekedést mutat.

Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 32 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti.

4417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (bő 200-zal többet, mint vasárnap reggel), közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen, itt a növekmény 7, egyetlen nap alatt.

29 750 ember van hatósági házi karanténban,

a mintavételek száma eddig 1 097 371 volt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hétfőtől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, azt csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik.

A közlés figyelmeztet: bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×