eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2020. január 17-én. A főpolgármester elmondta, hogy évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergelyt egy éve választották meg

Eltérően értékeli az előző egy évet a főpolgármester, valamint a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Ma van egy éve, hogy Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterévé választották. A politikus Facebook-oldalán videóban értékelte az elmúlt évet. Úgy véli, mozgalmas, emberpróbáló, azonban sok szempontból eredményes egy év áll mögötte, és még nagyon sok kihívás van előtte. „Bár nem vagyunk tökéletesek, hiszem, hogy a helyes úton járunk – hangsúlyozta egyben köszönetet mondva Budapestnek.

Értékelte az elmúlt egy évet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is. Szerinte nehéz olyan beruházást találni, amit a jelenlegi Fővárosi Önkormányzat hajt végre, és nem elődje, Tarlós István kezdett meg, vagy készített volna elő.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Tarlós István vezetői tevékenységével jóval többen elégedettek, mint Karácsony Gergelyével. Arra a kérdésre, hogy "ki vezette eddig jobban Budapestet", a korábbi főpolgármester a fővárosiak 46 százaléka, a mostanit 26 százaléka választotta.

A Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint hivatalba lépése óta nőtt Karácsony Gergely támogatottsága. A megkérdezettek fele (49 százalék) vagy biztosan (35 százalék), vagy valószínűleg (11 százalék), vagy pedig egy széles körű ellenzéki összefogás esetén (3 százalék) el tudná képzelni, hogy egy most vasárnapi főpolgármester-választáson Karácsony Gergelyre szavazzon. Tízből négy (40 százalék) válaszadó vagy biztosan nem (33 százalék), vagy pedig nem valószínű (7 százalék) hogy rá adná a voksát.

Az InfoRádió Aréna című műsorának keddi vendége az egy éve megválasztott főpolgármester lesz 18 órától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×