eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs: a Városháza saját tehetetlensége helyett másokat hibáztat

Budapesten nehéz olyan beruházást találni, amit a jelenlegi városvezetés irányításával hajtottak volna végre – mondta a Kossuth rádióban a Budapest-fejlesztési államtitkár, aki szerint a kerékpársávok helyét is elmérték.

Budapesten a közelmúltban is csak olyan fejlesztéseket adtak át, amelyeket az előző főpolgármester, irányításával valósítottak meg – mondta a Kossuth Rádióban Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Szerinte nehéz olyat taláni, amit a jelenlegi Fővárosi Önkormányzat hajt végre, amit nem Tarlós István kezdett meg, vagy készített volna elő.

„Volt ez a »szétlocsolunk egy vödör sárga festéket a belvárosban« akció, amikor elvettek egy sávot az autósforgalomtól a Nagykörúton, mondván, hogy fejlesztik a kerékpáros-közlekedést. Ezzel, én úgy látom, […] káosz és dugók lettek” – fogalmazott.

Fürjes Balázs szerint a főváros jó gazdasági helyzetben van, emlékeztetve, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő a múlt héten minősítette föl Budapestet. Erősítette meg, hogy mint adós, hogy nagyon jó pénzügyi gazdasági helyzetben van az önkormányzat. És az is tudvalevő, hogy 180 milliárd forint megtakarítása van a fővárosnak rövid és hosszú távú értékpapírokban – tette hozzá az államtitkár, aki szerint a Városháza vezetése a saját tehetetlensége helyett másokat hibáztat a problémák miatt.

Kedd este 6 óra után Karácsony Gergely főpolgármester lesz az InfoRádió (FM 88,1) Aréna című műsorának vendége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×