eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Karácsony Gergely: köszönöm, Budapest – videó

Ma egy éve, hogy a budapestiek többsége bizalmat szavazott az önkormányzati választások alkalmával Karácsony Gergelynek. A főpolgármester ennek alkalmából tett közzé videót a közösségi oldalán.

Mint fogalmaz, „tavaly október 13-án szavaztak bizalmat a fővárosi választók egy politikailag sokszínű, progresszív közösségnek és bíztak meg minket egy a párbeszédre, a közös gondolkodásra, a fenntarthatóságra épülő városkormányzás megkezdésére”.

Karácsony Gergely úgy véli, mozgalmas, emberpróbáló, azonban sok szempontból eredményes egy év áll mögöttük, és még nagyon sok kihívás előttük. „Bár nem vagyunk tökéletesek, hiszem, hogy a helyes úton járunk – hangsúlyozza egyben köszönetet mondva Budapestnek.

A Facebook-videóban – egyebek mellett elhangzik –, hogy az a „hihetetlen felelősség”, hogy a gondjaira van bízva a város jövője, legalábbis részben, az számára sokkal többet jelent a pozitív oldalon, mint amit a negatív oldalon el kell viselnie emiatt. Hozzátette, az ő ereje a város ereje.

Karácsony Gerely szerint egy városvezetőnek az a dolga, hogy olyan lépéseket tegyen, amelyeket helyesnek gondol, és amelyekről tudja azt, hogy a város mögötte áll. Mint fogalmazott, a jó vezetők közösséget kovácsolnak, és a közösség erejéből építkeznek.

Amire nagyon büszke, hogy elkezdtek másféleképpen döntéseket hozni, megosztva dilemmáikat, bevonva az embereket a döntésekbe. „Ilyen szempontból megváltoztattuk kicsit azt a dolgot, amit úgy hívunk, hogy politika”, ezáltal elkezdődött egy párbeszéd arról, hogy milyen legyen Budapest jövője.

Végül azt kívánta Budapestnek, hogy egyszerre legyen „nyugisabb hely és tele élettel, ahol az ember közelebb kerülhet saját magához.” Valamint kiemelte, nem hajlandó lemondani arról, hogy képviselje a budapestieknek azt a jogos igényét, hogy egy élhető város érdekében a kormány támogatását és együttműködését megszerezze.

Kedd este 6 óra után Karácsony Gergely főpolgármester lesz az InfoRádió (FM 88,1) Aréna című műsorának vendége.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×