eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Ilyen kevésen múlik egy ember élete - figyelmetlenség, alkohol, vakmerőség, pech

A múlt heti 11 halálos közúti baleset majdnem mindegyike kicsi odafigyeléssel könnyedén elkerülhető lett volna. Így történtek.

Hogy az előző héten jó idő volt, a közúti baleseti statisztikákon is meglátszódott - hívja fel a figyelmet a Kreszváltozás.hu. 1264 ilyen jutott a hatóságok tudomására, ezekből 292 járt személyi sérüléssel, és 11 halálos baleset is történt - a tavalyinál "jobbak" a számok, a 2013-as "bázisévinél" nem.

  1. A portál beszámolója szerint a múlt heti első halálos balesetet Iharosberényben történt, szeptember 28-án hajnalban. Egy 44 éves férfi tehergépkocsival elütötte a vele azonos irányban, az úttest jobb szélén kerékpározó 53 éves férfit, aki meghalt.
  2. Nem sokkal ezután Budapesten, a XXI. kerületi Szent István úton egy 39 éves nő személykocsival egy, a kijelölt gyalogosátkelőhelyen átkelő 62 éves nőt ütött el.
  3. Hétfőre jutott a múlt heti harmadik halálos baleset is. Tét közelében, a 83-as úton kevéssel dél után egy 28 éves férfi tehergépkocsival egy jobbra ívelő útkanyarulatban a nedves felületű úttesten elveszítette uralmát a járműve irányítása felett, lesodródott az úttestről és egy fának ütközött, belehalt.
  4. Boldogasszonyfa mellett a 67-es úton egy 18 éves férfi tehergépkocsival kikerülés közben nekiütközött egy 64 éves férfi által vezetett ELGO elektromos járássegítő mopednek, az idős férfi halt meg.
  5. Október 1-jén Pécsett kevéssel dél után egy 91 éves gyalogos nő egy buszmegállóban összeesett, így az útpadka melletti aszfaltra került. A megállóból éppen elinduló helyi járatú autóbusz a jobb lábán és karján áthajtott, nem élte túl
  6. Aznap még Kisar közelében, délután egy 48 éves férfi elvesztette az uralmát személykocsija irányítása felett, lesodródott az úttestről és fának ütközött, majd a gépkocsi kigyulladt. A sofőr a helyszínen meghalt.
  7. Szintén október elsején Babarc mellett kora este az 57-es úton, egy útkereszteződésben egy 42 éves külföldi férfi nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel balra kanyarodás közben összeütközött a vele szemben közlekedő, egyenesen továbbhaladni szándékozó 20 éves nő által vezetett személykocsival. A balesetben a személyautó utasa, egy 27 éves férfi a helyszínen meghalt.
  8. Október 2-án Tiszaalpár mellett, a délelőtti órákban egy vasúti átjáróban egy 31 éves férfi segédmotoros-kerékpárral piros jelzésnél ráhajtott a vasúti sínekre, ahol elütötte a személyvonat.
  9. Szintén vasúti átjáróban történt az aznapi második közúti haláleset is. Göd lakott területén, egy vasúti átjáróban, késő este egy 41 éves férfi gyalogos, a tilos jelzés ellenére lépett a sínekre.
  10. Október 3-án is két baleset történt. Az első Nagyszentjános közelében, az 1-es számú főúton, kevéssel dél után. Egy 26 éves nő személykocsival előzni kezdett, de úgy tért át az úttest menetirány szerinti bal oldalára, hogy a járművének előzését már megkezdte a korábban mögötte közlekedő 28 éves férfi, szintén személykocsival. Az összeütközés elkerüléséért a hátsó autó hirtelen irányváltoztatásra kényszerült, emiatt lehaladt az útpadkára, ahol a sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, majd visszasodródott az úttestre, ahol összeütközött a korábban mögötte közlekedő 53 éves nő vezette személykocsival. Ez utóbbi lehaladt az úttestről, nekiütközött egy fának, és felborult. A balesetben ez utóbbi autó sofőrje a helyszínen meghalt.
  11. A második aznapi halálos baleset Mezőhegyes mellett történt. Egy 35 éves férfi személykocsival lehaladt a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, majd ellenkormányzást követően a menetirány szerinti jobb oldalon lehajtva egy fának ütközött és felborult. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt. Részeg volt és jogosítvány nélkül ült volánhoz.
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×