eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Orbán Viktor, Facebook

Orbán Viktor: 2022-ig védekezés lesz

A miniszterelnök a politikai évad nyitányán terjedelmes írást tett közzé a konzervatív és a "libernyák" politikafelfogás harcáról, a járványügyi védekezésről, az Európai Néppárt és a zöld baloldal "perverz" szövetségéről és a 2022-es választás versenyzőiről.

Terjedelmes írás jelent meg Orbán Viktortól a Magyar Nemzet hétfői számában, már az elején egyértelmű utalással arra, hogy a mivel a politikai évadot megelőző rendezvények, így Tusnádfürdő, Kötcse és a Tranzit is elmaradt a járványhelyzet miatt, a miniszterelnök most és ebben a formában foglalja össze hosszabban gondolatait.

"Marad hát beszéd helyett az írás, előadás helyett az esszé" - szögezi le a kormányfő, aki szerint a korábban a Bálványosi Szabadegyetemen meghirdetett illiberális küzdelem lassan révbe ér. "A politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína, beszédmód és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik. Egyre többen és egyre bátrabban lépnek ki."

Szerinte "a konzervatív és kereszténydemokrata pártok, politikai mozgalmak kiszabadulhatnak a liberálisok életveszélyes öleléséből".

A miniszterelnök megfogalmazása szerint "ami korábban csekély szellemi hibának, rossz testtartásnak, elviselhető rendellenességnek tűnt, mára megakadályozza, hogy fontos kérdésekben tisztán láthassunk" azzal kapcsolatban, hogy

"a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma és újra a liberalizmus és a liberálisok jelentik",

mert "a konzervatív-kereszténydemokrata hagyomány szíve közepe" a nemzet, a család, a vallási hagyomány.

Ezzel szemben az Európai Néppárt ma már a baloldallal és a zöldekkel egyezkedik, ennek eredményeit pedig Bécsben lehet figyelni, ahol "a laboratóriumban" a konzervatívok a zöldekkel koalícióban irányítják az országot, ám ez Orbán Viktor szerint

"perverz".

Mint a kormányfő írja, az arab tavasznak is tanulsága, hogy a liberális demokrácia összeomlást és káoszt, több kárt, mint hasznot hozhat magával.

"Ezért szurkolunk Donald Trump győzelméért is, mert jól ismerjük az amerikai demokrata kormányok morális imperializmusra épülő külpolitikáját" - tette hozzá.

Szerinte a liberális baloldalon úgy gondolják, "ha választani kell az egyes nemzeti közösségek polgárai és a globális tőke nagykutyái között, végül mindig ez utóbbiakat választják".

Úgy látja,

a migráció területén is összecsap a "libernyák" és a konzervatív politika.

"A konzervatív-kereszténydemokrata tábor elutasítja a bizonytalan kimenetelű társadalmi és emberkísérletet, mert vállalhatatlanul nagynak tartja a krónikus interkulturális feszültség és erőszak kockázatát" - szögezi le.

Az oktatáspolitikában is "összebékíthetetlen" a különbség: a konzervatívok szerint a karakteres nemzeti hagyományokra kell összpontosítani, a liberálisok mindezt jobb esetben sötét középkornak, rosszabb esetben "klerikálfasizmusnak" látják, mivel az iskolai oktatás célja szerintük nem lehet más, mint hogy elvezessük a gyermeket "önmagához".

"Nekünk, kereszténydemokratáknak megvan a saját szellemi rendszerünk, amellyel leírjuk a politika univerzumát, s amelyről kellő szerénység mellett is állítható, hogy intelligensebb, mint a ma erőfölényben lévő, nemzetközi szervezeteket uraló, bornírt liberális világábrázolás" - írja Orbán Viktor, aki szerint

a kereszténydemokrácia egyetlen esélye, ha beleáll a nyílt szellemi és politikai küzdelembe,

"ha felhagy a mellébeszéléssel, és nem tetteti magát fajankónak, aki nem látja és nem érti, mi zajlik körülötte".

Síkra szállt a közös európai hadsereg mellett, ez alapozhatja meg ugyanis szerinte a versenyt az Egyesült Államokkal, illetve Kínával, és kritizálta a nyugatot az oroszokkal szembeni szankciók miatt.

2050-re a nyugati nagyvárosokban már muszlim többséggel számol, de "a közép-európai országok inkább egy másik, bevándorlás- és migrációmentes jövőt választottak".

Hosszan sorolta, a térségben mely országokban stabilizálta magát jobboldali kormány vagy elnökség,

"Beszélt" még a járványügyről is, amellyel kapcsolatban rögzítette, Magyarország tavasszal jól védekezett, most viszont "lesznek meleg pillanatok, de mindenki, akinek szüksége lesz rá, megfelelő ellátáshoz jut majd".

"Meg tudjuk és meg is védjük az emberek egészségét és életét"

- írja Orbán Viktor, aki szerint "még időben megkérdeztük a magyar embereket", ennek tanulsága pedig, hogy "Magyarországnak működnie kell!"

Szerinte "ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna, hiszen a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is".

Egyértelművé tette ugyanakkor, hogy "2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz".

A gazdasági operatív törzstől viszont ennél is többet vár: "Nekik kell védekezésből támadásba lendíteniük az országot.

Nemcsak megvédeni akarjuk azt a szintet és színvonalat, ahová tíz év alatt eljutott Magyarország, hanem azt is, hogy ezután is minden évben mindenki léphessen egyet előre."

"Reményeim szerint így, egy sikeres járvány elleni védekezéssel, felizmosított egészségüggyel, soha nem látott magasságba lendített gazdasági növekedéssel, teljes foglalkoztatással, még a korábbiakat is túlszárnyaló otthonteremtési boommal és a visszaépítés alatt álló 13. havi nyugdíjjal érkezünk meg a huszonkettes választáshoz" - írja a lapban a kormányfő.

A választáson az ellenoldalon ott fog állni a vezér Gyurcsány Ferenc, "ifjúsági szervezete a Momentum, dollármilliárdos szponzora pedig Soros György.

A múlt erői ők, akik egyszer már tönkretették az országot". "A munka elvégezve: a Jobbiktól az LMP-ig mindenki bedarálva és betöltve, mint a kolbász. Az egykor önálló identitással bíró közösségeket felváltotta a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront."

"Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek" - zárja sorait a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×