INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

autópálya

tolatás

leállósáv

Járművek haladnak az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Új autópálya-csomópont első ütemét adták át Balatonfőkajár közelében, amely az M7-es és a tó  közti közlekedést gyorsabbá és biztonságosabbá teszi. A 7,3 milliárd forintos beruházás eredményeként Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, kétszer egysávos út épült 2,4 kilométer hosszan, valamint körforgalmi és külön szintű csomópont.

Nagyon komoly leckét kapott az M7-esen a szabálytalankodó autós

Infostart

A 62 éves sofőr kicsit túlment a kiszemelt lehajtón, és ezt olyan manőverrel akarta helyrehozni, amit semmilyen körülmények között nem szabad megtenni egy autópályán.

Szerda reggel 5 óra tájban az M7-es sztrádán Budapest felé Balatonvilágosnál három kocsi ütközött.

A helyszíni szemle megállapította, hogy az egyik részes, egy 62 éves balatonendrédi lakos azok után, hogy túlhaladt a kiszemelt lehajtón, a leállósávban tolatni kezdett, hogy korrigáljon. Nem volt pontos, betévedt a külső sávba, és ezt a helyzetet két másik autós sem tudta kezelni.

Nagyobb baj nélkül véget ért az incidens, de így is hat személy megsérült

- írja a Police.hu.

Autóályán tolatni tilos! Aki hasonló helyzetbe kerül, attól a rendőrség azt kéri, inkább válassza a következő lehajtót, vagy a következő pihenőn álljon ki és tekintse át a lehetőségeit.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a következőre hívja fel az autópályán haladók figyelmét:

  • Soha ne forduljon meg, vagy tolasson vissza az autópályán, autóúton! A hazai gyorsforgalmi utakon sűrűn találhatóak különszintű csomópontok, melyeken keresztül biztonságosan lehajthat és megfordulhat.
  • Ha pihenőhelyet, vagy leállóöblöt talál, álljon meg, és ha teheti, tekintse át a lehetséges útvonalakat a tévesztés javítására.
  • Figyelje a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat, hogy újratervezhesse útvonalát!
  • Ha hírt kap arról, hogy Önhöz közel a forgalommal szemben halad egy jármű, őrizze meg a nyugalmát és csökkentse a sebességét! Növelje a követési távolságot a saját és az Ön előtt haladó autó közt, majd soroljon be a külső sávba és ne kezdjen előzésbe!
  • Ha lehet, várakozzon a legközelebbi benzinkútnál vagy pihenőhelynél, amíg elmúlik a veszély!
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018