eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti, négysávosított szakaszának átadásán 2020. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Válaszolt Szjjártó Péter a nyaralását firtató sajtóhírekre - videó

A külügyminiszter kedden a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén beszélt az ügyről.

A külgazdasági és külügyminiszter nyaralásáról azután jelentek meg cikkek a sajtóban, hogy lefotózták őt a Szíjj László tulajdonába tartozó luxusjachton az Adrián.

Szijjártó Péter most úgy fogalmazott, a megjelent írások az igazságérzetét sértették.

"Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő 100 százalék" – mondta. Szijjártó szerint ugyanez viszont nem igaz a családi életére és a családi vakációjára, a jachtozást ennek tartja. Mindenkit arra kért, hogy ezt tartsa tiszteletben, míg a munkájáról ezután is minden információt meg fog adni - hallható a hvg.hu közösségi oldalára felkerült videóban.

"Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom" – mondta.

A 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti, négysávosított szakaszának átadásán Szijjártó Péter elmondta, annak érdekében, hogy növekedjen Magyarország vonzereje, folytatni kell a közúthálózat fejlesztését. Felidézte, 2010 óta félezer kilométer autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban, és hatezer kilométer főbb utat korszerűsítettek.

Ebben az évben 214 útfelújítási projekt 642 kilométer úrszakaszt érint, 2024-ig pedig ötezer milliárd forintot költenek közúti és vasúti fejlesztésekre - sorolta a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×