eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője beszél a Tájékoztató az MSZP vezető testületeinek döntéséről címmel tartott sajtótájékoztatón a Villányi úti konferencia központban 2019. március 23-án. Mellette Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egy nő és három férfi kíván a szocialista párt társelnöke lenni

Újabb jelölt jelentkezett az MSZP társelnöki posztjára. A párt szeptemberben tart tisztújító kongresszust.

Óbuda egyik MSZP-s önkormányzati képviselője is elindul a párt férfi társelnöki pozíciójáért - közölte az ATV-ben Tóth Bertalan elnök-frakcióvezető, vagyis "Őri László is részese lesz ennek a folyamatnak".

Rajta kívül Tóth és egyik elődje, Mesterházy Attila aspirál a társelnöki posztra.

Tóth Bertalan szerint most az ellenzéki összefogás a legfontosabb feladat.

"Közös program alkotásába kezdünk. Nyilván mi ebben a baloldali értékeket szeretnénk majd viszontlátni, ami az esélyteremtő államról szól, a szabad jogállamról és a zöld fordulatról" - mondta.

Mesterházy Attila az InfoRádióban azt mondta, hogy pártelnökként a bizonytalan szavazókat szólítaná meg, fő üzenete pedig az egyenlőtlenségek csökkentése lenne.

"Nekünk az a feladatunk, hogy egy progresszív baloldali politikával az egyenlőtlenségeket tudjuk csökkenteni Magyarországon, legyen szó a jövedelemkülönbségekről, a törvény előtti egyenlőségről vagy a lehetőségekhez való egyenlő hozzáférésről. Én azt látom, hogy olyan országban élünk, ahol a gazdagok bármit megtehetnek, legalábbis így gondolják, a szegények, a kiszolgáltatottak élete pedig senkit nem érdekel. Én nem szeretnék egy ilyen országban élni."

Kunhalmi Ágnes, aki női társelnök szeretne lenni az MSZP-ben, Tóth Bertalan jelöltségét támogatja, és nem számol azzal, hogy Mesterházy Attilát választják meg.

"Bertalannal egyetértünk abban, hogy mire lenne szüksége Magyarországon a következő 10-15 évben az MSZP-nek és a hazai baloldalnak.

A legutóbbi országgyűlési választásokon 52,6 százalék a Fidesz ellen szavazott, csak nem voltunk egységesek.

Még a legutolsó pillanatban is telefonálgattunk, hogy ki induljon, ki lépjen vissza kinek a javára. Majd megbolondultunk, hát még a választók! És így is többségben voltunk. Most viszont megállapodtunk egy csomó olyan kardinális kérdésben, amelyek kijelölik azokat a cölöpöket, amelyek irányába megyünk. Nekem nagyon nagy reményem van abban, hogy ha ezt lezárjuk egy közös listával, akkor lényegében bármi lehet ebben az országban."

Az MSZP-ben szeptemberben tartanak tisztújító kongresszust. A párt történetében most először választanak társelnököket az egyszemélyi vezetés helyett.

Tóth Bertalan hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. A pártelnök-frakcióvezető az ellenzéki összefogásról is beszélt. A teljes interjút itt hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×