eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
9. évfolyamos diákok tanórán vesznek részt a VII. kerületi Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében 2020. február 28-án. Idén 671 millió forinttal támogatja a kormány a szerb nemzetiségi iskolák fejlesztését.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megmagyarázta az EMMI, hogyan kell érteni az iskolai távolságtartást

Az különböző osztályba járók keveredését tartják fontosnak megakadályozni.

A tanórákon nem kell tartani a 1.5 méteres távolságot - írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezt azzal magyarázzák, hogy az egy osztályba járó gyermekek akkor is szoros kontaktusba kerülnek egymással, ha a padok között biztosított a nagyobb távolság.

Az intézkedési terv a közösségi terek - például a folyosó - esetében hangsúlyozza a távolságtartás fontosságát, mivel ott a különböző osztályba járó tanulók is keveredhetnek egymással.

A közösségi terekben a szociális távolság megtartása a létszám korlátozásával (például a csengetési rend eltérő megállapításával), a közösségi terek felosztásával valósítható meg. Ahol ez nem biztosítható, ott javasolt a maszk viselése a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak. A kiadott ajánlást értelemszerűen az adott intézmény helyi sajátosságai szerint kell alkalmazni.

Az EMMI közleménye a szülők felelősségének nevezi, hogy olyan gyermeket ne engedjenek óvodába, iskolába, akinél betegségre utaló jeleket észlelnek, továbbá segítsék elő otthon is az alapvető higiéniai szabályok (pl. köhögési etikett) betartását.

Korábban a Padagógusok Demokratikus Szakszervezete elfogadhatatlannak és elégtelennek minősítette az intézkedési tervet. Fehér Tibor, a szakszervezet országos választmányának tagja az InfoRádiónak azt mondta: olyan szabályokat írnak elő az óvodáknak és az iskoláknak, amelyek betartására azoknak nincs pénzük, emberük, helyük és felszerelésük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×