eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
Nyitókép: MTI/Varga György

Özönlenek a magyarok Horvátországba: jelentős a torlódás a határátkelőkön

Mintegy két és fél órás várakozási idő alakult ki délelőtt Letenyén, a magyar-horvát autópálya-átkelőn, de a párhuzamos közúti határátkelőn is egyórás várakozásra kell készülnie az autósoknak - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Takács Tivadar elmondta: az autópálya-átkelőn Horvátország irányába öt sávon engedik az autósokat, de az oda utazók kötelező regisztrációja miatt mintegy két és fél órás várakozási idővel kell számolni. A 7-es főúton lévő közúti átkelőhelyen egyórás várakozási idő alakult ki, itt ugyanis a Mura-híd áteresztőkapacitása csak egy-egy sávos forgalmat tesz lehetővé.

A szóvivő jelezte: a turistáknak érdemes még otthon, indulás előtt kitölteniük elektronikus formában a horvát regisztrációs ívet, hogy meggyorsítsák a határon az átkelést. Lehetőség van arra is, hogy Szlovénia irányába kerüljenek a turisták.

Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a kialakult torlódásra tekintettel legyen elég üzemanyag a gépkocsiban, így a klímaberendezéseket a várakozás ideje alatt is működtetni tudják, illetve a nagy meleg miatt vigyenek magukkal elegendő italt is a tengerpartra igyekvők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×