eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Baj van a balatoni "főváros" ivóvizével

Siófok Kiliti városrészében csak forralás után iható a víz, Pseudomonast találtak benne.

Az érintett lakosok már tudnak róla, de a nyilvánossággal is közölte a DRV Zrt., hogy Siófok Kiliti városrészében a vezetékes ivóvíz a csütörtöki naptól "emberi fogyasztásra ismételten csak forralást követően alkalmas".

A vízellátás helyreállítása érdekében a vízellátó rendszert a szakemberek fertőtlenítik, majd a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést adnak ki a korlátozás feloldásáról.

Tekintettel arra, hogy Siófok Város Kiliti településrészén

a július elején bekövetkezett ivóvízszennyezés forrását a társaságnak nem sikerült felderítenie,

a DRV Zrt. a probléma megszűnését követően is folytatta az illegális rákötések felkutatását, emelt számban végezte a vízmintavételeket és folyamatosan ellenőrizte az ivóvíz minőségét.

A hasonló helyzetek elkerülése érdekében megkezdte továbbá a visszacsapó szelepek beépítését Kiliti városrész felhasználóinál.

A szolgáltató vizsgálólaboratóriuma által végzett ivóvízminőségi vizsgálat a hét elején ismét Pseudomonas-szennyezettséget mutatott ki az ivóvízmintában, ezért a szakemberek azonnal megtették a szükséges intézkedéseket.

A korlátozás ideje alatt az érintett felhasználók a településrészt körbejáró tartályautóról is vételezhetnek ivóvizet. Az ivóvízszállító tartályautó menetrendjéről felhasználóink a DRV Zrt. honlapján és hivatalos Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

A Pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul.

Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú személyeknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

Ezért javasolt a csapvíz felforralása fogyasztás előtt. A vízfogyasztásra vonatkozó korlátozás visszavonásig érvényes.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×