eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőr járőrözik a tatabányai Fő téren 2020. április 9-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendőrség a közterületeken megnyugtató, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Már 312 ember kapott bírságot a járványszabályok megsértése miatt

Nyolcmilliós bírság mellett csaknem ezer esetben figyelmeztettek vagy szabálysértési feljelentést tettek.

8,32 millió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki 312 ember ellen a rendőrség május 4, vagyis a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet életbe lépése óta – válaszolta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztálya a Népszava kérdésére.

A rendőrség tájékoztatása szerint

  • 771 esetben figyelmeztették a szabályszegőket,
  • 218 alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Az április 30-án hozott rendelet határozott a boltokban és tömegközlekedési eszközökön a maszk viseléséről, a másfél méteres védőtávolságról, a 65 év felettiek vásárlási idősávjáról, a vendéglátóüzletben a teraszos fogyasztásról, illetve az asztalok védőtávolságon kívüli kialakításáról. Az ORFK ezeknek a védelmi intézkedéseknek a megsértéséről vezet statisztikát.

A rendelet szerint ezen intézkedések megszegése, különböző szabálysértések esetén 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki.A rendőrség adatai szerint az átlagos bírság csaknem 27 ezer forint.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×