eur:
395.15
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Koronavírusteszthez levett minták a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, a balatonboglári egészségügyi központban 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Magyarországon 16 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, nincs újabb halálos áldozat

Az elmúlt 24 órában 4279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 528 fő.

Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 109 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A járványról tájékoztató kormányzati portál adatai szerint 3701-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 300 632. Az oldal térképe szerint Budapesten (2001) és Pest megyében (645) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (124), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Továbbra is érvényben van a járványügyi készültség, és szerdán életbe léptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

A külföldi az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolták. A sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen (közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérsékletmérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon. A határellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat a rendőrség végzi.

A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén.

Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

A kormány legfrissebb döntéseit a mai Kormányinfón 10 órától ismertetik, ezt élőben követhetik az InfoRádióban és az Infostarton.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×