eur:
393.49
usd:
367.82
bux:
67211.28
2024. április 26. péntek Ervin
Rendőr járőrözik a tatabányai Fő téren 2020. április 9-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendőrség a közterületeken megnyugtató, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kiderült, mennyibe került eddig a járvány a rendőrségnek

Több százezres tételben vásároltak maszkokat, különféle védőfelszereléseket, gyorsteszteket, valamint fertőtlenítőszereket.

A magyar rendőrségnek összesen 1,659 milliárd forint kiadása volt június végéig a járványhelyzet miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Mint kiderült, a rendőrség egyebek mellett 391 ezer 521 darab egészségügyi arcmaszkot vásárolt 97,7 millió forint értékben. Továbbá beszereztek 2735 darab FFP1 arcmaszkot 3,6 millió, 62 ezer 647 darab FFP2 arcmaszkot 72,8 millió, valamint 9367 darab FFP3 arcmaszkot 8,2 millió forintért. Mosható, varrott típusból pedig 84 ezer 373 darabot, mintegy 46,2 millió forint értékben.

162,7 millió forintot költöttek 146 ezer 847 liter fertőtlenítőszerre, 76,5 milliót pedig 406 ezer 785 darab védőruházatra (kesztyű, speciális védőruha, védőszemüveg) – írja a napilap. De beszereztek 109 darab felnőttek számára rendszeresített lélegeztetőmaszkot 134 ezer forintért, valamint 52 darab gyermekek számára rendszeresített lélegeztetőmaszkot 52 ezer forintért.

Ugyanebben az időszakban a rendőrség egységei 280 darab gyorstesztet vásároltak 928 ezer forint értékben, melyből június végéig 41 darabot használtak fel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×