eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vérvételre előkészített csövek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Öt újabb beteg, nagyot esett az aktív fertőzöttek száma - friss magyar adatok

Az elmúlt egy napban senki nem hunyt el az új típusú koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Három fertőzöttet találtak Budapesten.

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a központi tájékoztató oldal vasárnap reggeli adataiból.

Nem volt újabb halálos áldozat az elmúlt 24 órában, az elhunytak száma változatlanul 595 fő,

A gyógyultak száma 62-vel emelkedett, már 3036-an gyűrték le a kórt, és 603 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ami 57-tel kevesebb az előző napinál.

Az aktív fertőzöttek 38%-a (232 fő), az elhunytak 60%-a (360), a gyógyultak 46%-a (1400 fő) budapesti.

Eggyel kevesebb, 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen, ugyanannyian, mint szombaton.

Ismét nőtt a budapesti fertőzések száma,

az előző naphoz képest három új Covid-19 beteget regisztráltak. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében egy-egy újabb eset van.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 87-tel kevesebb, 2322 ember van. A mintavételek száma 294 425 (+1205).

A központi oldalon szereplő értékelés szerint a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.

A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet. A legfrissebb döntéseket vasárnap 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismerteti – a bejelentést élőben közvetítjük az InfoRádióban és az Infostarton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×