INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

koronavírus

hatósági házi karantén

gyöngyös

vendégmunkás

ukrajna

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) által 2020. május 9-én közreadott képen lépcsőházakba kerülő sárga karanténtájékoztató, ajtóra ragasztható piros karanténmatrica és az országon áthaladó forgalom tájékoztatására szolgáló tranzitszórólapok a váci fegyintézetben.

Többtucatnyi ukrán vendégmunkás van a gyöngyösi karanténban

Infostart

Kötelező házi karanténját tölti mintegy 89 ukrán vendégmunkás Gyöngyösön, egészségügyi állapotuk eddig nem utal fertőzésre - mondta Kárpári István, a város alpolgármestere.

A Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint a napokban 89 ukrán állampolgár érkezett Gyöngyösre, jelenleg hat szálláson töltik a járványügyi készültségi időszakról szóló kormányrendelet szerinti 14 napos kötelező karanténjukat - tájékoztatott Kárpáti István alpolgármester a heol.hu tudósítása szerint. Jelenleg egyik munkás egészségügyi állapota sem utal megbetegedésre, de folyamatosan ellenőrzik majd őket a járványügyi szakemberek, illetve a rendőrség is, hogy betartják-e a járványügyi előírásokat, mivel a szállásukat nem hagyhatják el.

A lap szerint a vendégmunkások ellátásáról az a munkaerő-közvetítő iroda gondoskodik, amely kiközvetítette őket. A cég, amely majd foglalkoztatja a őket, nem helyi.

– Éppen ezért fontos kiemelni, hogy ha a napokban valaki idegen nyelvű állampolgárral találkozik a városban, egyik sem lehet az ukrán vendégmunkások valamelyike. Sok turista is megfordul a városban, s a Mátrában – hangsúlyozta Kárpáti István. Szerinte az újabb, akár külföldről érkező munkaerő-felvétel mindenképpen arra utal, hogy a térségben lévő cégek bíznak a gazdaság fellendülésében. A hivatalos tájékoztatás szerint Gyöngyösön jelenleg két koronavírussal fertőzöttet és 94 járványügyi megfigyelés alatt álló személyt tartanak nyilván, közülük öten magyar állampolgárok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: BvOP
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018