INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

blaha lujza tér

corvin

felújítás

karácsony gergely

budapest

kocsis máté

Várat magára a Nagykörút szívének a felújítása

Várat magára a Nagykörút szívének a felújítása

Infostart

Idén ősszel fejeződött volna be a Blaha Lujza tér teljes körű felújítása, ám Karácsony Gergely főpolgármester leállította a tér rekonstrukcióját azzal az indokkal, hogy új terveket készítenek.

Több év tervezés és társadalmi egyeztetés után tavaly május 22-én lezárult a Blaha Lujza tér felújításának tervezése. Az elképzelések szerint tavaly ősszel kezdődtek volna meg a munkálatok, amelyek idén ősszel fejeződtek volna be. A tervezés 148,5 millió forintba került, amit Karácsony Gergely főpolgármester októberi megválasztása után azonnal a „kukába dobott” azzal az indokkal: újra kell gondolni a felújítást. A Magyar Nemzet egy hete küldött kérdéseket Karácsony Gergely hivatalának a tér felújításának lehetséges időpontjáról, azóta sem érkezett reagálás a fővárostól. Mindezt azt sejteti, hogy a közeljövőben nem kerül napirendre a kérdés, jegyzi meg a napilap.

Bagdy Gábor volt költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes közölte: a Blaha Lujza tér felújítására is rendelkezésre állt a forrás. A Magyar Nemzet úgy tudja, a teljes rekonstrukció – amely magába foglalta volna a Somogyi Béla utca átépítését, az akadálymentesítést, a vízjátékokat és az aluljáró felújítását – előzetes becslések alapján négymilliárd forintba került volna.

A térrendezés megakasztásának nagy áldozata a téren álló Corvin Áruház, amelynek patinás műemlék homlokzatát még mindig ponyva fedi. Az alumíniumborítást már két éve eltávolították, de a tér felújításának a késésével az épület rekonstrukcióját sem kezdték meg, holott az teljes mértékben kormányzati forrásból valósulhat meg.

A Nagykörút szívének a felújítása tehát várat magára, ezzel szemben Budán, egy évet késve, de elkezdődhet a Széna tér felújítása. A budai csomópont átépítése a Blaha Lujza térrel egy időben indult volna, ám ott is megtorpantak az előzetesen elkezdett munkálatok.

Nyitókép: budapest.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018