eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer) egyik állomása a Veszprém megyei városban, a Nitrogénművek Zrt. gyártelepétől néhány kilométerre.  A rendszert az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) telepítette és üzemelteti. A hatóság a  korszerű berendezésekkel 20 nagy hazai vegyipari létesítmény környezetét tudja folyamatos légminta-vételezéssel felügyelni és körülbelül 500 ezer embert tudnak közvetlenül riasztani és tájékoztatni katasztrófa, illetve a lakosságra veszélyes bármilyen vegyianyag-szivárgás esetén.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Országszerte beindulnak hétfőn a szirénák

Július 6-án délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor.

A MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó - MoLaRi) rendszert az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság építette ki, országszerte veszélyes vegyi ipari üzemek körzetébe telepített meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztó rendszert jelent.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Veszprém, Zala megyében és Budapesten 576 lakossági riasztó-tájékoztató, illetve 360 monitoring végpont található (részletek itt).

A "morgató" próba

Szöveges rész:

„Figyelem ez próba, Figyelem ez próba

Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!

Ezt követően azonnal következik a szirénajelzés:

„Morgatópróba” jelzés lesugárzása

A próba során alkalmazott jelzés első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mély tónusú felfutó hangjelzést adnak le, majd a jel lefutása következik be.

Végül bemondják: „A próbának vége! A próbának vége!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×