eur:
391.31
usd:
361.8
bux:
65793.46
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor

Lakással várják az új matektanárt a Balatonnál

Szolgálati lakással csábítják az új matektanárt egy Balatonhoz közeli településre.

Mindössze néhány nappal ezelőtt száradt meg a festék a felújított látrányi szolgálati lakásokban. A településen hat ilyen ingatlan van, ebből hármat korszerűsítettek.

Kelemen Ferenc polgármester a SONLINE kérdésére elmondta: a Magyar Falu Programban elnyert tizenötmillió forintos támogatásból sikerült felújítani az épületeket. A szakemberek kicserélték a burkolatot, lefestették a nyílászárókat és a falakat, az egyik lakásba új radiátorokat szereltek be és a tetőt is újraszigetelték, valamint cserepezték.

Az egyik szolgálati lakásban egy hivatali dolgozó él, a másikban egy pedagógus, a harmadik azonban lakóra vár.

Meghirdették a matematika szakos tanári állást, most már csak a jelentkezőre várnak.

Több mint hatvan négyzetméteres ez a lakás, ahol ketten, vagy akár egy kisebb családdal is kényelmesen el lehet férni. Közel van a Balaton, ami talán előnyt jelenthet. Az ingatlan bérleti díja nagyon kedvező, hiszen négyzetméterenként kétszáz forintot kér el az önkormányzat, így valamivel több mint tizenkétezer forint a havi lakbér, plusz a rezsi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Az elmúlt napokban vegyes mozgások jellemezték a tőzsdéket, az indexek szintjén csak kisebb elmozdulásokat lehetett látni. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a holnap érkező amerikai PCE inflációs adat előtt, ami a Fed kedvelt inflációs mutatója és várhatóan irányt adhat majd a piacnak. Addig is viszont úgy tűnik, hogy maradnak a vegyes mozgások, ezt láttuk tegnap az USA-ban is, majd Ázsiában inkább negatív irányba mozogtak a vezető indexek, viszont Európában ma is oldalazás megy.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 28. 07:54
×
×
×
×