eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megszűnhet a budapesti taxikban a hatósági ár

Levelet küldött a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosi taxisoknak, és a véleményüket kéri.

Jelentősen visszaesett a taxisok forgalma, a Budapesti Közlekedési Központ ezért arra kérte a fővárosban működő taxiszolgáltatókat, hogy tegyenek javaslatot az egységes fuvardíjak megváltoztatására – értesült a Világgazdaság.

A társaságok levelet kaptak a BKK-tól, amelyben azt írják, hogy a „BKK és egyéb szervek a tarifa csökkentésében látják a forgalom növekedésének kulcsát”, és arra kérik a sofőröket, hogy szavazzák meg, szerintük a hatósági ár eltörlése vagy mérséklése serkenti a taxiszást.

Jelenleg egységesen 700 forint a fővárosi taxik alapdíja, a percdíj 75 forint, a kilométerdíj pedig 300. Budapesten több mint 7000 jogosultsággal bíró személytaxis van, de ennél lényegesen többen taxiznak a fővárosban.

A koronavírus járvány ideje alatt 80-90 százalékkal esett vissza a taxisok forgalma, és ez nemcsak fővárosban jellemző, hanem az ország nagyvárosaira is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×