eur:
394.37
usd:
363.01
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az M0 autópálya déli szektorának bővítéséhez épült új, 770 méter hosszú hárosi Duna-híd próbaterhelés előtt 2013. június 4-én. Amennyiben a próbaterhelés során mért adatok egyeznek a számítottakkal, akkor az M6 autópálya és az 51-es számú főút közötti 11 kilométer hosszú szakaszon legkésőbb július végén megindulhat a forgalom.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Lehet, hogy nagy a baj egy Duna-híddal

Jelenleg nincs rajta forgalom az M0-s beruházása miatt, de alapos vizsgálatra szorul, hogy még 30 évig használható legyen.

Felülvizsgálatra vár egy Duna-híd állapota - írja a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-re hivatkozva a Napi.hu.

A vizsgálatok konkrétan a hárosi Duna-híd (Deák Ferenc híd) M1-es autópálya felé vezető oldalát érintik, ezen most az M0-beruházás miatt nincs járműforgalom, az erre haladók az elkülönült tartószerkezeten álló 2-szer 2 sávos, Nyíregyháza felé menő hídon tudnak haladni.

Amint a vizsgálatot befejezik, kiderül, milyen munka szükséges, arra pedig milyen ütemezéssel kerülhet sor. A cél, hogy további 30 évig semmilyen hídprobléma ne merülhessen fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az uniós ügyekért felelős miniszterek kedden összeülnek, hogy megvitassák az Európai Tanács közelgő csúcstalálkozójának napirendjét, és a lehetséges bővítésről szóló megbeszélések mellett beszéljenek az ehhez szükséges EU-s intézményi reformokról. Miközben Ukrajna, Moldova és a nyugat-balkáni országok integrációja már elindult, az unió működési kereteit át kell alakítani, hogy az alkalmas legyen egy 30-32 tagból álló államszövetség kezelésére. A fókuszban van a vétójog kérdése is, amelyet a legtöbb ország már jelentősen korlátozna. Az Európai Bizottságnak egyelőre nincs reformjavaslata.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×