eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk

Új szakaszába lépett a járvány elleni védekezés - a nap hírei

Fokozatosan újra indulhatnak az egészségügyi ellátások. Megközelítette a százmilliót a világjárvány kirobbanása óta importált maszkok száma - mondta napirend előtt a külgazdasági és külügyminiszter. 84 ezer diák, köztük 454 nemzetiségi tanuló írta meg a magyar nyelv és irodalom érettségit. A nap legfontosabb hírei május 4-én.

Új szakaszába lépett a járvány elleni védekezés és fokozatosan újra indulhatnak az egészségügyi ellátások is - közölte az operatív törzs tájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Müller Cecília elmondta: hétfőre 11 idős beteg hunyt el, ezzel 351-re nőtt a halálos áldozatok száma, 3.035 embernél mutatták ki a kórokozót, 630-an meggyógyultak. Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa arról beszélt, hogy vidéken enyhültek a szabályok, de Budapesten és Pest megyében maradtak a kijárási korlátozások.

Telefonos előjegyzés után indulhatnak újra a háziorvosi és fogászati ellátások, a szakrendelések, a transzplantációs beavatkozások bizonyos formái és az egynapos sebészet ellátás - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós reménykeltőnek nevezte a vérplazma-terápiás kezeléseket és a más betegségeknél alkalmazott gyógyszeres terápiákat is.

Megközelítette a százmilliót a világjárvány kirobbanása óta importált maszkok száma - mondta a parlament ülésén a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint a héten is folyamatos lesz a védekezéshez szükséges eszközök szállítása. A tárcavezető kiemelte azt is, hogy megfelel az európai szabványoknak a Kínából Magyarországra érkezett egészségügyi védőeszközök minősége. Az ellenzék szerint hiába vásárol a kormány több tízmillió kínai maszkot, mert azokat szerinte sem az idősek, sem az érettségiző diákok, sem az egészségügyi dolgozók nem kapják meg.

A munkaerő-kölcsönző és munkaerő-közvetítő cégek jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újrakezdésben, ezért a kormány számít a közreműködésükre és a tapasztalataikra - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azután beszélt erről, hogy stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Prohuman Kft.-vel. A vállalat több száz céggel működik együtt, és a 10 legnagyobb foglalkoztató egyike Magyarországon.

Összesen 84 ezer diák, köztük 454 nemzetiségi tanuló adhatott számot tudásáról magyar nyelvből és irodalomból a ma (hét) kezdődött érettségi vizsgaidőszakban. Az írásbelit rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tartották több mint ezer helyszínen. A BKK a tanítási időszakban érvényes munkanapi menetrend szerint indítja járatait az érettségi időszakában.

Indítványozta a színészgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását a Fővárosi Főügyészség. A megalapozott gyanú szerint egy 49 éves férfi május 3-án reggel a 17. kerületi otthonában részben kalapáccsal bántalmazta édesapját, aki emiatt életét vesztette. A Baptista Szeretetszolgálat vasárnap erősítette meg, hogy az áldozat a 82 éves Szilágyi István színművész, aki rendkívül szegényes körülmények között élt Rákosligeten.

Adományozók 7,4 milliárd eurót gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre a nemzetközi donorkonferencián. Az online eseményt az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezte. Az összegyűlt pénzt mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre fordítják.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×