eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tollak és szögmérő az egyik diák padján a matematika írásbeli érettségi vizsga kezdete előtt 2018. május 8-án.
Nyitókép: MTI

Maruzsa Zoltán: akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát a diák

Az érettségi lebonyolításáról kérdezték a köznevelési államtitkárt. Kiderült többek között az is, hogy a vizsgadolgozatokat pihentetni fogják a biztonság kedvéért.

Biztonságos körülmények közepette folyhatnak az írásbeli érettségi vizsgák - mondta Maruzsa Zoltán hétfő reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hangsúlyozta, ugyan semmi nincs még "kőbe vésve", de valamikor dönteni kellett az érettségi időpontjáról, hiszen ennek komoly szervezési és logisztikai kritériumai vannak. Ezért döntöttek úgy múlt pénteken, hogy nem vizsgálják tovább a járványügyi helyzetet, és megkezdik május 4-én a vizsgákat - tette hozzá.

A biztonságot szem előtt tartva született az a döntés is, hogy csak írásbeli lesz, mert papíron 24 óráig életképes a vírus, így

a dokumentumokat "pihentetni" fogják és elzárják a vizsgák után.

A tantermekben 10 tanulónál több egyszerre nem tartózkodhat, de vannak olyan iskolák, ahol ezt a számot tovább csökkentették.

A járványügyi szakemberek véleménye szerint a koronavírus jelenleg kontroll alatt van az országban, a fertőzések száma alacsony, így most biztonságosabb megtartani a vizsgákat, mint kivárni – mondta az államtitkár.

Ezzel együtt, ha valaki nem akar május 4-én vizsgát tenni, akkor ősszel is leteheti azt, hiszen teljes körű érettségit szerveznek akkor is - ismétetlte meg Maruzsa Zoltán, hozzátéve, hogy akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát a diák, ennek semmilyen szankciója nem lesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×