eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Jakab Ferenc elmondta, meddig védenek a gyógyult koronavírusosok antitestjei

Gyógyultak antitestjeinek felhasználásával megakadályozható a betegség, illetve csökkenthető a lefolyás erőssége - mondta a miniszterelnök által felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jakab Ferenc hozzátette: ez egyik ezzel foglalkozó kutatócsoport a terápiás célú kipróbálás fázisába ért, és már vérvételre keresnek donorokat. Nagyon fontos, hogy a donációra alkalmas készítmény megfelelő mennyiségű antitestet tartalmazzon - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a kutatásokból úgy tűnik, az antitestek termelődésének mértéke nagyban függ a betegek tüneteinek súlyosságától.

Az újrafertőződésre két magyarázatot lát: egyes esetekben hibás eredményeket hoztak a tesztek, illetve a betegség súlyosságától függően néhány esetben nem alakultak ki az antitestek.

Az eddigi tapasztalatok alapján 1-3 évig védettek lesznek a fertőzöttek - mondta Jakab Ferenc.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×