eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik az Országgyűlés plenáris ülésére 2020. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A járványról kérdezik a kormányt a képviselők

Az Országgyűlés kéthetes ülésbe kezd ma, a képviselők a nyitónapon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak.  

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők ekkor megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Fekete Györgyről, a nemzet művészéről, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökéről, aki korábban az MDF és a KDNP padsoraiban is helyet foglalt.

A napirend előtti felszólalásokat követően egy a polgári repülést érintő nemzetközi szerződésmódosítás kihirdetéséről dönt a parlament, majd az azonnali kérdések és az interpellációk következhetnek két-két órában.

Az Országgyűlés kedden általános vitákkal, majd április 27-én, hétfőn újabb azonnali kérdésekkel folytatja ülését, amely május 2-án, szombaton egyórás ünnepi ülésnappal zárul. Ekkor Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet, a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésére emlékezve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×