eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
DCIM\100MEDIA\DJI_0921.JPG
Nyitókép: honvedelem.hu

Katonai tábori kórházat építettek a Szent László udvarán

A koronavírus-járvány betegeit fogadó intézmény kapacitásait lehet bővíteni.

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel hétfőn és kedden a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal kiegészülve – a kórház megsegítése céljából – telepítette a Role-1 típusú tábori sátorrendszert – írja a honvedelem.hu.

A 24 óra leforgása alatt – az intézmény udvarán – felállított tábori kórház képes a kórház egészségügyi technológiáinak adaptálására. A sátorrendszer szállítását és telepítését felügyelő Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője elmondta, hogy a sátorkészlet bontása után a tábori kórház elemeit tehergépkocsikra rakták, majd végrehajtották a szállítást a Szent László Kórház kijelölt területére. Az ezredes hozzátette, hogy a szállítást és telepítést végrehajtó katonák a sátorkészlet üzemeltetésére és fenntartására is kiképzett szakállomány tagjai.

Kopcsó István, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke hangsúlyozta, hogy olyan modern sátorrendszert állítottak fel, amely rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. Kiemelte, hogy a járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására. Lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek az ellátásuk szempontjából legoptimálisabbnak számító helyre.

A telepített sátorrendszer ellenáll akár óránkénti száz kilométeres erősségű szélnek is, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembe helyezése után tíz perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×