INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

koronavírus

karácsony gergely

budapest

videó

Karácsony Gergely: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Infostart / MTI

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat - közölte a főpolgármester a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A héten nem ülésezik a Fővárosi Közgyűlés, mert a nevében a főpolgármester hoz döntéseket. "Nem én szeretnék teljhatalmat, hanem a törvények ruházzák rám azt a felelősséget, hogy a veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva én hozzam meg a döntéseket" - szögezte le a főpolgármester. Hozzátette: ez egy olyan helyzet, amivel élni kell, de visszaélni vele tilos.

A törvény szerint „Veszélyhelyzetben a ( …) fővárosi (…) közgyűlésnek feladat- és hatáskörét (…) a főpolgármester (…) gyakorolja” - írta a videó mellett.

Közölte, szerdán egyeztetett a közgyűlés minden frakciójával és a független képviselőkkel.

Főpolgármesterként azt is vállalta, hogy pontosítják, módosítják azokat az előterjesztéseket, amelyeket nem övez teljeskörű politikai konszenzus - jelentette ki Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint különösen fontos lenne a jelenlegi helyzetben, hogy a politikai szereplők ne az ellenséget, hanem a szövetségest lássák egymásban. "Én megpróbálok így eljárni" - fogalmazott.

Karácsony Gergely közölte, ilyen teljeskörű konszenzus mellett döntött Rudolf Péter kinevezéséről a Vígszínház élére, és arról is, hogy egymilliárd forintot csoportosítanak át a járvány elleni védekezés forrásainak biztosítására. Továbbá így döntenek majd - folytatta - azon kis- és középvállalkozások megsegítésről is, amelyek komoly gondba kerültek a fővárosi önkormányzat bérlőiként.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018