eur:
394.33
usd:
364.89
bux:
65446.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára (b-j) segít a Wizz Air Sanghajból érkezett repülőgép szállítmányának kipakolásában a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 23-án. A gép a koronavírus elleni védekezéshez használható védőruhából harmincezret, orvosi védőmaszkból nyolcvankétezret hozott.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Leszállt Budapesten az első, orvosi eszközöket szállító gép Kínából

A repülő 11 tonnányi orvosi eszközt, védőfelszerelést hozott - adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra.

2020. március 23-án, a kora reggeli órákban megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre - derül ki az ITM közleményéből. A Wizz Air gépe március 20-án indult, tapasztalt pilótákkal, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több, mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt repítsenek Budapestre.

Összesen 30 050 darab védőruha és 82 000 darab orvosi maszk érkezett a fővárosba.

A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta a közlemény szerint.

A koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja - hangsúlyozta a minisztérium. A mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le.

A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra.

A tárca szerint a beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×