INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

koronavírus

dömötör csaba

kampány

idősebb korosztály

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára napirend előtti felszólásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 11-én, mellette Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Felhívást intéz a kormány az idősekhez

Infostart / MTI

Az idős embereknek nyújtott segítség fontosságára hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány közepette a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba elmondta: a kormány már korábban döntött arról, hogy a védekezés keretében tájékoztató kampányt indítanak. Készült többek között általános kisfilm a kézmosás fontosságáról, a szokásos üdvözlési formák elhagyásáról, most pedig az időseknek szóló filmmel jelentkeztek. Hozzátette: a megjelent filmekkel milliókat, a magyar állampolgárok többségét sikerült elérni.

Ezzel együtt hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek ne csak lássák, be is tartsák a filmben közölt tanácsokat. Az idősügyi szervezeteket, a média képviselőit és az önkormányzatokat is arra kérik, hogy segítsenek a hasznos tanácsok terjesztésében.

Az időseknek szóló kisfilm kapcsán megjegyezte: erre azért is szükség van, mert tudják, hogy az idősebb korosztály a leginkább kitett a koronavírus-fertőzésnek. Az államtitkár kiemelte, amikor azt kérik, kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak, nemcsak a nagy koncertekre gondolnak, hanem a kisebb rendezvényekre is.

Dömötör Csaba hangsúlyozta továbbá, hogy a védekezés a hatóságok, az orvosok és a kormány mellett a családok is segíthetnek. Ajánlják fel például, hogy az idősek helyett elintézik a bevásárlást, a gyógyszerek beszerzését! - közölte az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében a tájékoztatás szükségességében egyetértenek a kormánypártok és az ellenzéki pártok.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018