eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb nehéz nap vár a meggyilkolt soroksári futónő özvegyére

Csütörtökön indul a per, ahol Kardos Lajosnak, ha csak rövid időre is, de biztosan találkoznia kell felesége feltételezett gyilkosával, R. Szilveszterrel.

Hat és fél évvel a kegyetlen gyilkosság után csütörtökön a bíróság elé áll a soroksári családanya meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter – írja a Bors. Az előkészítő ülés után egy bírócsere miatt öt hónapot kellett várni az első tárgyalásra, de két nap múlva a vádlott és a tanúk meghallgatásával elindul az országos érdeklődés övezte per. A bulvárlap információi szerint az áldozat szüleit, az özvegyet és annak szüleit is beidézték a bíróságra.

„Soha nem szeretnék egy levegőt szívni Krisztina gyilkosával, ezért az ügyvédemmel kértük a bíróságot, hogy a vallomásomat a vádlott távollétében vegyék fel” – nyilatkozta a Borsnak a férj, akit a csütörtöki ülésen felül a következő tárgyalásra is beidéztek.

Jogi képviselője szerint a büntetőeljárási törvény alapos indok esetében lehetőséget ad arra, hogy a vádlott távollétében hallgassák ki a tanúkat. „De ettől még nem kötelező a bíróságnak számára pozitív döntést hozni. Lehet, hogy a bíró látni akarja a reakciókat vallomás közben” – tette hozzá. A beadványról a bíró a tárgyaláson fog dönteni, így ha csak rövid időre is, de az özvegy kénytelen lesz találkozni a vádlottal.

Mint ismert, a vádirat szerint R. Szilveszter 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre. A vádhatóság szerint a gyanúsított a nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen – szexuálisan is – bántalmazta, majd megölte, különös kegyetlenséggel. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és távozott.

A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×