eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Áll a soroksári futó nő ügye

Több mint öt éve keresik a soroksári bűnügy elkövetőjét.

Új bírót neveztek ki, akinek most végig kell olvasnia több mint 10 ezer oldal eddig született hivatalos iratot. Ha ezeket egymásra tesszük, egy közel másfél méter magas irattornyot kapunk - írta a Blikk, amely szerint valószínűleg a bírócserének tudható be, hogy az első, még tavaly októberi tárgyalás óta nem is jelöltek ki új napot a folytatásra.

Húsz nap híján öt év után azonosították a 36 éves korában, Soroksár külterületén futás közben megölt asszony feltételezett gyilkosát. R. Szilveszter 2013. október 23-a óta börtönben van, a 2020-ig tartó büntetését tölti egy másik ügy miatt. Lebukását az igazságügyi genetikai szakértői vizsgálatnak köszönheti. A bűnözőtől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-hordozó anyagmaradványok minden bizonnyal R. Szilveszteréi.

A hosszú ideje hajléktalanként élő férfi vallomást nem tett, ám szóban annyit elárult a nyomozóknak, hogy a gyilkosság napján a helyszínen járt, látott is egy civakodó párt, őket szétválasztotta, de senkit nem bántott. A vád szerint viszont megerőszakolta és megfojtotta a nőt, amiért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×