eur:
394.97
usd:
371.96
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Vihart kavart a Gyurcsány-interjú - reagált az MSZP is

Nem tudnak a DK-ba tartó további szocialistákról - így reagált az MSZP budapesti elnöke arra, hogy Gyurcsány Ferenc szerint a párt három komplett vidéki szervezete is átlépne a Demokratikus Koalícióba. Molnár Zsolt szerint az ilyen kijelentések csak rombolják a két párt közötti bizalmat, amin javítani kell.

Nem tud az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt arról, hogy a továbbiakban bárki a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba tervezne menni - ezt maga Molnár Zsolt nyilatkozta az InfoRádióban azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc az ATV-ben hétfő este azt mondta, három komplett vidéki alapszervezet is átigazolni készül hozzájuk.

"Egyetértünk Gyurcsány Ferenccel abban, hogy egy erős MSZP-ben vagyunk érdekeltek. Nagyon fontos, hogy

a két párt közötti bizalmi viszony helyreálljon,

az elmúlt hetekben ez elnehezült" - utalt arra, hogy a közelmúltban sorra igazoltak át fontos pozícióban lévő szocialisták.

Molnár Zsolt továbbra is arra készül, hogy az MSZP és a DK más pártokkal kiegészülve közösen fogja leváltani a mai kormányt. Közben viszont azt is várja Gyurcsány Ferenctől, hogy ha van bármilyen információja arról, amit mondott, akkor adjon jelzést az MSZP-nek. "Amíg ilyen nem érkezik,

találgatásokról van szó"

- tette hozzá.

A politikus a világért sem találgatna, hogy a kijelentés mögött jószándék vagy zavarkeltés húzódik meg, "rengetegféle forgatókönyv belefér", amíg viszont ez kiderül, a maga részéről tartalmi kérdésekkel szeretne foglalkozni.

Azért, hogy ne legyen több "dezertőr" a pártból, Molnár Zsolt szerint azt kell tenni, hogy vonzó legyen az MSZP politikája a választóknak és a politikusoknak egyaránt.

"Mától a 2022-es választási felkészüléssel foglalkozunk elsősorban. Egymásra vagyunk utalva a DK-val"

- tette hozzá Molnár Zsolt.

Ismert, nemrégiben kilépett az MSZP-ből és a DK-hoz csatlakozott a III. kerületi polgármester, Kiss László, valamint a XVIII. kerület élén álló Szaniszló Sándor. Erre reagálva Mesterházy Attila volt pártelnök-frakcióvezető, miniszterelnök-jelölt azt mondta, az MSZP-nek van oka az önvizsgálatra, a jelenlegi MSZP-elnök viszont ugyancsak az InfoRádióban úgy fogalmazott, a DK lerabolja az MSZP-t. A hétfő esti ATV-s Gyurcsány-interjúban elhangzottakra az LMP-s Ungár Péter is reagált, szerinte a DK-elnök "ájtatos, igaztalan", amikor egyesével csábítja magához más ellenzéki pártok tagjait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×