eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2019. január 3-án. Az ülést az ellenzéki pártok, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték, amelynek tervezett napirendjén - az interpellációs blokk mellett - egyetlen határozati javaslat szerepel. Arató Gergely, a DK képviselője ebben annak megállapítását kéri az Országgyűléstől, hogy tavaly december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházánál tartott tüntetéseken.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A MSZP megnevezte a DK-s "taghorgászokat"

Varju Lászlót és Élő Norbertet okolják a szocialisták azért, hogy egyre-másra vándorolnak el tőlük - például a Demokratikus Koalícióhoz.

Szocialisták szerint a DK-s Varju László és Élő Norbert csábítja át az embereiket, utóbbi azonban tagadja, hogy így lenne - írta a Magyar Nemzet szombaton.

A lap felidézte, hogy két MSZP-s fővárosi polgármester, Kiss László III. és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi városvezető váratlanul kilépett a pártjából, és bejelentette, hogy a DK-hoz csatlakozik. Az ügy rég nem látott, nyílt konfliktushoz vezetett - fogalmazott a Magyar Nemzet.

Az MSZP elnökségének meg nem nevezett forrásai egybehangzóan állították a lapnak, hogy Varju László, a DK alelnöke, valamint Élő Norbert XII. kerületi önkormányzati képviselő

keresi fel és próbálja átcsábítani

a "Gyurcsány-pártba" a szocialista polgármestereket, önkormányzati politikusokat.

A Magyar Nemzet megkeresésére Élő Norbert tagadta, hogy így lenne, szerinte mindenkinek joga van hozzá, hogy eldöntse, "politikai hazáját hol találja meg". Úgy vélekedett: Kiss László és Szaniszló Sándor is azt gondolhatta, hogy közelebb áll hozzá a DK programja. Élő Norbert szerint

a történtek nem okozhatnak problémát az ellenzéki együttműködésben.

Varju Lászlót lapzártáig nem érte el a Magyar Nemzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×